Animalele fără stăpân zac pe șosele. Ce zice legea și pe cine sunăm pentru colectarea lor

caine sosea strada sursa foto: Pexels

DN2 – E85, supranumit și „drumul morții”, din cauza numărului mare de accidente grave, unde și-au pierdut viața mulți șoferi și pasageri este plin de animale abandonate la voia întâmplării. Astfel, o clipă de neatenție din partea șoferilor și animalul devine victimă sigură. Cadavrul ajunge pe marginea șoselei, de unde niciun șofer nu oprește să vadă care este starea animalului, mai degrabă dacă mașina a suferit pagube materiale.

Zilnic, zeci de animăluțe sunt supuse la chinuri greu de imaginat. Animalele sunt lăsate să moară de foame, fie călcate de mașinile care trec cu viteză sau pur și simplu să se descompună pe asfalt.

Bineînțeles, mulți șoferi își pot pune întrebarea: Cum de a ajuns animalul pe carosabil? Patrupezii sunt speriați și deranjați de zgomotul puternic de mașini, însă mulți dintre aceștia vin lângă carosabil, în speranța că vor găsi mâncare.

Conform legislaţiei în vigoare, “operatorul serviciului de salubrizare are obligaţia de a colecta cadavrele de animale de pe domeniul public şi să le predea unităţii de ecarisaj care este abilitată pentru neutralizarea deşeurilor de origine animală”.

Ești șofer sau pasager și vezi un animal mort pe carosabil? Iată ce poți face:

Contactați consiliile locale, primăriile, de obicei, aceștia sunt responsabili pentru îndepărtarea și eliminarea animalelor fără stăpân, găsite în zonele publice. Furnizați-le locația animalului, astfel încât să poată trimite pe cineva să-l ridice în mod corespunzător.

Agenții de la poliția animalelor sunt capabili să trimită pe cineva sau să ofere îndrumări cu privire la cine este responsabil pentru gestionarea situației.

Nu încercați să mutați sau să aruncați singur animalul. Cadavrele de animale pot transmite boli infecțioase în cazul în care intrați în contact cu acestea. Nu cunoașteți cauza morții sau dacă animalul are vreo boală infecțioasă. Cel mai bine este să contactați autoritățile competente.

Cheia este să raportați prompt autorităților, astfel încât acestea să poată îndepărta animalul într-un mod sigur și sanitar.

Urmărește mai jos producțiile video ale PetsCats.ro:

sursa foto: Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *