Animalul tău de companie este un șarpe? Cum trebuie să procedezi dacă te-a mușcat și cum poți preveni un nou atac

Foto: Canva Foto: Canva

Mulți dintre proprietarii începători de șerpi nu au cunoștințele necesare privind pașii ce trebuie urmați pentru a evita mușcăturile reptilei de care au grijă. În egală măsură, este important de știut și cum ar trebui procedat în cazul mușcăturii, potrivit Petmd.com.

Cum procedați dacă ați fost mușcat de șarpe?

  1. Primul lucru pe care trebuie să îl faceți este să vă tratați imediat după atac. Spălați zonele afectate ale pielii cu o cantitate abundentă de apă timp de câteva minute și aplicați presiune pe rănile care sângerează.
  2. Ulterior, este important să apelați imediat la un medic pentru a primi sfaturi cu privire la tratamentul adecvat. Chiar și rănile provocate de mușcăturile șerpilor neveninoși se pot infecta cu diverse bacterii, inclusiv Salmonella, provenite de la rozătoarele pe care le consumă.
  3. Odată ce rănile au fost tratate, asigurați-vă că șarpele nu pare bolnav. Dacă veți considera că v-a mușcat pentru că îi este foame, hrăniți-l cu pradă – fie lăsând-o în acvariu pentru a o consuma, fie oferindu-i-o cu o pensetă lungă.

Cum prevenim mușcătura de șarpe?

  • Purtați mănuși atunci când manipulați hrana șarpelui și spălați-vă bine pe mâini după ce atingeți rozătoarele.
  • Spălați-vă întotdeauna pe mâini înainte și după manipularea șarpelui, pentru a elimina mirosurile.
  • Asigurați-vă că șarpele este calm și conștient de prezența voastră înainte de manipulare. Șerpii se sperie și pot ataca dacă o siluetă mare (adică dumneavoastră) începe să îi miște acvariul și să introducă mâna în el.
  • Nu manipulați șarpele și nu băgați mâna în acvariu în timpul hrănirii sau când îi este foame. Semnele de foame includ fluturarea limbii și verificarea aerului în căutarea prăzii, mișcarea înainte-înapoi în căutarea prăzii, așezarea în poziție de atac sau desfacerea fălcilor.
  • Fiți conștienți de starea de spirit a șarpelui dumneavoastră înainte de a pune mâna în acvariul acestuia și nu lăsați niciodată garda jos. Chiar și cei sătui se pot speria și ataca.
  • Dacă șarpele năpârlește, ajutați-l în acest proces asigurându-vă că are apă în care să se poată înmuia zilnic.

Urmărește mai jos producțiile video ale PetsCats.ro:

Foto: Canva

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *