Câinii au vieți sociale mai bune decât stăpânii lor, arată un sondaj

Doi câini trag de o jucărie. Sursa foto: Freepik / aleksandarlittlewolf

Nu mai e un secret că patrupezii noștri știu să își facă prieteni oriunde merg: la plimbare, în parc, la cafeneaua pet-friendly sau la evenimente dedicate animalelor. Dar un nou sondaj vine cu o concluzie surprinzătoare: mulți stăpâni de câini cred că animalele lor au vieți sociale mai bune decât ei înșiși.

Urmărește mai jos producțiile video ale PetsCats.ro:

- articolul continuă mai jos -

Un studiu realizat recent în Statele Unite de către Talker Research pentru Camp Bow Wow, pe un eșantion de 2.000 de proprietari de câini cu vârsta de peste 25 de ani, a arătat că 63% dintre stăpâni cred că prietenii câinilor lor sunt mai activi decât prieteniile lor personale, notează Newsweek.

Mai exact, când au fost întrebați dacă sunt de acord cu afirmația „Câinele meu își vede mai des prietenii canini decât mă văd eu cu prietenii mei”, 34% au răspuns că sunt total de acord, iar 29% au spus că sunt oarecum de acord.

Câinii nu doar socializează — ei au propriile lor găști

Conform aceluiași sondaj, majoritatea câinilor nu se limitează la întâlniri ocazionale. 73% dintre proprietari au declarat că animalul lor are cel puțin un prieten canin, iar 27% spun că patrupedul lor are trei sau mai mulți amici de joacă. În plus, 37% dintre câini se văd cu alți câini cel puțin o dată pe săptămână, iar 14% au întâlniri de mai multe ori pe săptămână.

Fie că e vorba de alergat în parc, plimbări pe trasee comune sau participări la evenimente dedicate animalelor, câinii duc o viață socială activă și conectată.

„Câinii sunt ca noi — au nevoie de interacțiune și de prietenii regulate, pentru sănătatea lor mentală și emoțională. Iar asta îi face și pe stăpâni mai fericiți”, spune Erin Askeland, expert în comportamentul animalelor pentru Camp Bow Wow.

sursa foto: Pixabay
sursa foto: Pixabay

Singurătatea la oameni, o problemă reală

Deși e simpatic să ne imaginăm câinii ca pe niște vedete ale socializării, pentru stăpâni situația nu e la fel de veselă. În SUA, aproape jumătate dintre adulți declară că suferă de singurătate. Un raport al Surgeon General arată că izolarea socială crește riscul de deces prematur cu 26-29%, efect comparabil cu fumatul a 15 țigări pe zi.

Din păcate, tendința este alimentată de rețele sociale virtuale în locul celor reale, reducerea interacțiunilor față în față și creșterea numărului de persoane care locuiesc singure — aproape 30% dintre gospodăriile americane, față de 13% în 1960.

Câine ținut în brațe de stăpâna lui.
Sursa foto: Freepik

Diferențe între generații

Sondajul a mai scos la iveală o diferență clară între generații. 81% dintre proprietarii de câini din Generația Z (născuți după 1997) spun că patrupedul lor are o viață socială mai activă decât ei, iar 71% dintre Millennials (1981-1996) sunt de acord.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *