Ce facem atunci când suntem atacați de câini? 4 sfaturi de la dresorul Mihai Nae care te ajută să-i descurajezi

caine agresiv Sursa foto: Canva.com

Atacurile câinilor nu sunt întâmplări izolate. Iar animalele atacă din varii motive – ca să se apere, pentru că se simt amenințate, ca să protejeze pe cineva sau ca să-și apere teritoriul.

Urmărește mai jos producțiile video ale PetsCats.ro:

- articolul continuă mai jos -

Indiferent care este explicația pentru care acest lucru se întâmplă, este bine să fim pregătiți și să știm cum să reacționăm în asemenea situații. Păstrarea calmului este esențială, spune dresorul Mihai Nae, care a dat, pentru Pets&Cats, câteva sfaturi de care să ținem cont atunci când suntem într-un potențial pericol.

Nu fugim, îi vorbim calm

Așadar, niciun câine nu atacă fără motiv. Chiar dacă noi considerăm că nu am făcut nimic rău și a sărit la noi din senin, este posibil să se fi simțit amenințat. Fie i-am încălcat teritoriul, fie îi punem în pericol sursa de hrană. Și, oricât de mare ar fi spaima prin care trecem, oricât de multă panică ne cuprinde, este important să rămânem pe poziții, să nu fugim și să încercăm să-i vorbim cu calm. Vocea noastră temperată îl va ajuta să se liniștească, iar faptul că nu alergăm nu le va activa instinctul de vânătoare și de apărare.

Ne protejăm spatele

În situația în care suntem în iminența unui atac, este bine să ne protejăm spatele. Dacă ne vom lipi de un perete, de o mașină sau de un gard, vom putea să ne concentrăm către amenințare, știind că în spate nu există niciun pericol. Din nou vom apela la un ton calm cu care să abordăm animalul în încercarea de a-i tempera pornirile și de a-i dovedi că nu reprezentăm o amenințare.

Pulverizatoare sau dispozitive calmante

Dacă știți că urmează să ajungeți într-o zonă în care vă puteți confrunta cu un pericol, ori locuiți într-o zonă în care sunt câini agresivi pe care îi puteți întâlni, este bine să vă asigurați că aveți în permanență un pulverizator sau un dispozitiv cu ultrasunet. Acestea au rolul de a îndepărta animalul, fără să-i cauzeze vreun rău.

Umbrela

Totodată, obiecte simple, la îndemâna oricui, se pot transforma în adevărate soluții salvatoare. O umbrelă, de pildă, poate salva vieți în cazul în care suntem atacați sau ne aflăm în fața unui pericol iminent. Cu ajutorul acesteia, în timpul atacului, ne putem apăra de eventuale mușcături, după ce am deschis-o și o folosim ca pe un scut.

Sursa foto: Canva.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *