Ce să faci când pisica te mușcă de mâini și picioare. Cum o dezveți de acest obicei enervant prin 6 reguli simple

Camelia Petrescu 13 octombrie 0 comentarii 2476 vizualizări
sursa foto: Pexels sursa foto: Pexels

Ce trebuie să faci când pisica te mușcă de mâini și picioare. Pisicile își exprimă emoțiile printr-un limbaj subtil al corpului, dar majoritatea dintre noi avem o înțelegere limitată a ceea ce înseamnă aceste semnale cu adevărat. Mușcatul este doar un alt mod prin care animalele de companie se exprimă, transmite Petmd.

De ce mușcă pisica?

„Pisicile nu manifestă un comportament rău atunci când mușcă”, susține Samantha Bell, expert în pisici la Best Friends Animal Society. „Este instinctul lor”, a completat experta. Deși pisica ta poate mușca din instinct, există metode prin care o poți dezvăța.

Orice proprietar de pisică știe cât de enervante pot fi mușcăturile și zgârieturile, mai ales atunci când apar pe neașteptate sau într-un moment inadecvat. Dacă încerci să îți dezveți prietenul blănos de acest comportament, este esențial să înțelegi motivele din spatele acțiunilor sale și să aplici câteva reguli simple.

Mușcătura pisicii ar putea fi un semn de afecțiune din partea ei, dar, de obicei, este un semnal că felina se simte suprastimulată. Aceste mușcături pot începe cu un lins blând și pot progresa în ronțăit. Gestul său ar putea fi o modalitate politicoasă și blândă de a-ți cere să nu o mai mângâi.

Suprastimularea poate apărea atunci când pisica ta devine supraexcitată pentru că ai mângâiat-o prea mult. Când pisicile vor să nu le mai mângâi sau să le atingi, probabil că vor comunica prin semnale, cum ar fi urechile întoarse spre exterior, mișcarea cozii, ondularea corpului și întoarcerea rapidă a capului.

O pisică mai mușcă de frică și pentru atenție, așa că mare atenție la cum te joci cu ea.

Cum împiedici pisica să te mai muște

Ignoră-i comportamentul

Dacă, în timpul jocului, pisica începe să te muște, îndepărtează-te de ea și ignor-o pentru o vreme. Repetă această reacție de fiecare dată când te mușcă, astfel încât să înțeleagă că acest comportament nu este acceptabil.

Stropește-o ușor cu apă

O altă metodă eficientă este să stropești pisica cu apă atunci când te mușcă. Gestul tău poate descuraja comportamentul nedorit.

Oferă-i jucării adecvate

Atunci când pisica se plictisește, asigură-te că îi oferi jucării cu care să se joace. Evită să folosești mâinile sau picioarele tale drept jucării, deoarece acest lucru poate provoca iritarea pisicii sau poate duce la comportamente agresive. Alege jucării interactive, precum bețele de pescuit sau cele cu pene.

Recompensează comportamentul pozitiv

Când pisica se comportă bine, oferă-i recompense. În acest fel, animalul tău de companie va învăța să asocieze comportamentul adecvat cu recompensele.

Distrage-i atenția

Dacă pisica devine prea activă, las-o să se calmeze sau izoleaz-o într-o cameră separată timp de aproximativ 20 de minute. După aceea, când se apropie de tine, oferă-i o mângâiere.

Evită violența

Nu o bate sau speria. Pisica nu va înțelege aceste reacții și ar putea deveni și mai agresivă.

Urmărește mai jos producțiile video ale PetsCats.ro:

sursa foto: Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *