Blana câinilor nu este la fel. Fie că vorbim despre păr lung sau scurt, sârmos, ondulat, cu fir gros sau subțire, fiecare este unic în felul său. Așa că nici șampoanele nu li se potrivesc tuturor. Iar găsirea unuia potrivit se face în funcție de anumite aspecte.
Urmărește mai jos producțiile video ale PetsCats.ro:
- articolul continuă mai jos -
Astfel, unele șampoane vor ajuta la menținerea unei blăni sănătoase, frumoase și, per total, la sănătatea generală a patrupedului, potrivit American Kennel Club.
Cât de des trebuie șamponat câinele?
Deținătorii de câini trebuie să știe că blănoșilor nu le displace să fie murdari și urât mirositori. De fapt, multora dintre ei le face plăcere să fie în preajma unor surse de mizerie, precum praf, pământ ori noroi, obligându-și astfel oamenii să-i curețe minuțios.
Spălarea câinelui îndepărtează părul și celulele moarte, reduce căderea blănii și elimină murdăria și alergenii de pe pielea lui care pot cauza mâncărimi și infecții. În plus, aceasta poate fi și o experiență de conectare a câinelui cu stăpânul lui.
Șamponul potrivit pentru câine, în funcție de tipul de păr
Câinii cu un singur strat de păr, precum ogarii, dalmațienii sau boxerii nu vor avea nevoie să fie spălați la fel de des precum cei cu blana mai deasă. Iar șamponul potrivit pentru ei trebuie să fie blând cu pielea și cu părul lor, îndepărtând în același timp murdăria. În ceea ce-i privește pe golden retreiveri sau border collie care au un substrat de păr dens și un strat mai lung de blană, ei au nevoie de un șampon care să pătrundă până la substratul dens de păr, pe care să îl curețe bine.
Ingrediente
Cu toate că e bine să țineți cont de anumite aspecte atunci când alegeți șamponul pentru câinele dumneavoastră, este bine să căutați mereu ingrediente cat mai naturale:
- aloe vera – este atât antiseptic, cât și hidratant și este un ingredient care poate ajuta la curățarea, hidratarea și protejarea împotriva anumitor iritații;
- vitamina E – de asemenea hidratantă, această vitamină hrănește pielea și descurcă părul;
- vitamina B – penetrează adânc în piele, hidratând;
- uleiul de cocos – curăță și hidratează pielea și blana;
- cărbunele – poate fi un agent natural puternic în curățarea pielii.
Nu folosiți șampon uman
Oricât de scump, frumos mirositor și promițător ar fi șamponul pentru uz uman, este important să știți că el nu trebuie sa fie folosit pe animale. Nivelul PH-ului nu este același și poate cauza iritații ale pielii. De asemenea, parfumurile artificiale, oricât de tentante ar fi, sunt de evitat, întrucât sunt obținute cu ajutorul chimicalelor și pot cauza reacții alergice.