Ai un dihor ca animal de companie? Uite cum îi cureți urechile

Dihori care stau pe masă într-un cabinet veterinar. Sursa foto: Pexels

Dihorii ca animale de companie sunt foarte drăgălași, însă atunci când vine vorba despre curățarea urechilor trebuie să ai foarte mare grijă. Dihorii pot avea urechile murdare uneori, așa că pentru sănătatea lor este important să te asiguri că îi ajuți să-și păstreze urechile curate.

Urmărește mai jos producțiile video ale PetsCats.ro:

- articolul continuă mai jos -

Prezența unor reziduuri de culoare portocalie sau resturi gălbui este ceva normal în cazul acestor mici animăluțe, însă dacă acestea devin închise la culoare – maro închis sau chiar negre – este necesară vizita la veterinar pentru a exclude anumite infecții. Dacă aceste infecții rămân netratate, dihorul poate avea probleme grave de sănătate, scrie Petfinder.

Cum cureți urechile unui dihor

Ca să nu ajungi la astfel de probleme sau infecții, poți curăța acasă micile urechi ale dihorului tău. Ai nevoie de o soluție specială, iar pentru aceasta este necesar să discuți cu medicul veterinar.

1. Încălzește sticluța cu picături

După ce ai primit indicațiile medicului veterinar în privința soluției, pune sticluța într-un bol cu apă caldă pentru a o încălzi.

Dihorii sunt sensibili, iar picăturile reci le pot produce un adevărat disconfort. Temperatura corpului lor se situează între 38,3 grade Celsius și 39,4 grade Celsius. O picătură cu o temperatură de 20-21 grade Celsius nu va fi deloc plăcută pentru ei.

2. Aplică picăturile cu blândețe în fiecare ureche

Trebuie să acționezi cu blândețe în cazul micilor animale de companie, pentru a le oferi senzația că ceea ce se petrece este perfect sigur pentru ei.

3. Prinde dihorul prin tehnica „scruffing” și masează-i zona din spatele urechilor

Tehnica scruffing se referă la a prinde dihorul ferm de blănița din zona cefei. Apoi, masează-i porțiunea din spatele urechilor pentru a ajuta picăturile să pătrundă cât mai adânc și să dizolve ceara și impuritățile.

Dihorul își va scutura capul pentru a-și curăța micile urechi.

4. Folosește un bețișor de urechi pentru a curăța partea externă a urechii

Pentru a curăța partea externă a urechii poți folosi un bețișor de urechi sau un tampon de vată. Ai grijă să nu pătrunzi în ureche adânc cu bețișorul pentru a nu împinge ceara mai aproape de timpan. Dacă bețișorul este introdus în ureche foarte adânc poți cauza inclusiv leziuni ale timpanului.

Dacă nu-ți este la îndemână să faci toți acești pași, apelează oricând la medicul veterinar pentru amenține urechile dihorului curate și pentru a preveni infecțiile asociate.

Sursa foto: Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *