În general parfumul pentru animalele de companie este considerat ca fiind sigur. Cu toate acesta trebuie utilizat în moderație pentru că animalele de companie au un simț al mirosului mult mai bine dezvoltat decât oamenii, de aceea parfumurile puternice pot fi copleșitoare. Deși cu toții ne dorim ca animalul de companie să miroasă frumos mereu, mai ales după baie, totuși acesta poate fi dăunător, relatează indianexpress.com.
Iată cum poți fi sigur că nu îi afectează pe patrupezi parfumul.
- Alegeți parfum special pentru animale
Parfumul trebuie să fie unul special pentru animale de companie, care să nu fie iritant și blând. Parfumurile pentru oameni sunt în general foarte daunătoare pentru cei blănoși, din cauza chimicalelor pe care acestea le conțin.
2. Utilizați parfumuri naturale
Ingredintele naturale sunt întotdeauna o variantă foarte bună pentru prietenii patrupezi. Utilizați parfumuri cu ingrediente naturale și non toxice și evitați-le pe cele cu alcool și uleiuri esențiale. Mai mult, cele sintetice trebuie evitate pentru prevenirea iritaților și reacțiilor alergice.
3. Testați mai întâi pe o singură zonă
Mai întâi aplicați parfumul pe o singură zonă mică a pielii animalului de companie pentru a vedea cum reacționează acesta. După ce verificați dacă animalul nu are reacții adverse la acesta, atunci îl puteți utiliza.
4. Aplicați cu moderație
Aplicați pe blăniță de la distanță și cu moderație. Și mai ales, evitați zonele sensibile precum urechile, nasul, fața sau gura
5. Ingrediente de evitat
Ingredientele principale de evitat sunt uleiurile esențiale (uleiul de eucalipt, lavandă, arbore de ceai, citrice), etanolul (alcool), coloranții artificiali, parabeni, ftalați pentru că pot fi toxici și pot cauza iritații.
Riscurile potențiale ale parfumurilor pentru animalele de companie sunt iritații ale pielii, strănutul sau tusea, problemele gastrointestinale, dacă patrupedul îl linge de pe blana sa. În plus, aceștia pot experimenta disconfort sau alte probleme de sănătate dacă acesta este utilizat în cantități prea mari. Deci moderația este cheia pentru evitarea efectelor negative.