5 rase de câini cele mai expuse la alergii

caine, golden retriever, caine care doarme, rase de caini cu alergii Sursa foto: pexels.com

V-ați surprins vreodată câinele scărpinându-se și strănutând? Alergiile pot fi o problemă semnificativă pentru sănătatea câinilor. Sean McCormack, medic veterinar, a dezvăluit care sunt rasele cele mai susceptibile de a dezvolta alergii pentru News Week.

Înainte de a-și lua un câine, potențialii proprietari ar trebui să se uite la diferiți factori din jurul anumitor rase și să se gândească dacă este potrivit pentru stilul lor de viață”, a declarat McCormack.

„Rasele de câini care sunt predispuse la mai multe alergii vor necesita o îngrijire mai atentă din partea proprietarilor lor pentru a se asigura că sunt fericiți și sănătoși.”

Deși orice câine poate dezvolta o alergie, McCormack a explicat că unele rase sunt mai predispuse la alergii decât altele. Iată care sunt cele mai predispuse 5 rase:

1. Bichon frise

În ciuda faptului că este un animal de companie hipoalergenic pentru oameni, bichon frises este foarte sensibil la alergiile cutanate și alimentare și trebuie monitorizat întotdeauna pentru mâncărimi severe sau simptome respiratorii.

2. Golden retriever

Una dintre cele mau populare rase, golden retriever-ul este, de asemenea, predispus la alergii la alimente și la probleme de mediu. Blana lungă a câinelui face ca simptomele să nu fie întotdeauna ușor de detectat, așa că stăpânii trebuie să fie foarte vigilenți.

3. Ciobăneștii germani

Loiali și inteligenți, McCormack a spus că ciobăneștii germani sunt deosebit de predispuși la alergii alimentare.

„Ciobăneștii germani pot consuma anumite alimente ani de zile fără probleme, dar pot dezvolta brusc o reacție”, a adăugat el.

4. Cocker spaniel

Cockerii spanioli sunt predispuși în special la alergii inhalatorii, asemănătoare febrei fânului la oameni. Iritațiile cauzate de polen sau praf pot provoca mâncărimi, infecții ale urechii și chiar căderea părului.

5. Boxer

Boxerii sunt cei mai sensibili la alergiile alimentare, în special cele care implică produse pe bază de cereale, precum porumbul sau grâul. „Simptomele la boxeri pot include tulburări gastrointestinale și, în cazuri severe, pierdere în greutate sau deshidratare”, a declarat McCormack.

Semne că rasa dumneavoastră de câini ar putea avea alergii

„Alergiile cronice pot afecta calitatea generală a vieții unui câine, iar viitorii proprietari trebuie să fie pregătiți să gestioneze aceste afecțiuni”, a spus McCormack.Semnele de alergii la câini includ:

  1. Scărpinatul și mâncărimea
  2. Lingerea excesivă
  3. Piele roșie, iritată
  4. Vărsături și diaree
  5. Strănutul și lăcrimarea ochilor

„Dacă credeți că câinele dumneavoastră poate avea alergii, începeți prin a observa și documenta simptomele”, a spus McCormack.

„Odată ce observați aceste semne, consultați un medic veterinar pentru a organiza teste și a determina cel mai bun curs de acțiune.”

Proprietarii care se gândesc să primească o rasă mai predispusă la alergii trebuie să fie conștienți de semne și pregătiți să ofere îngrijire specială acolo unde este necesar. „Dacă vă gândiți să primiți o rasă predispusă la alergii, ar trebui să fiți pregătiți pentru aceste potențiale cheltuieli și pentru timpul necesar îngrijirii unui câine cu astfel de nevoi”, a declarat McCormack.

 

Sursa foto: pexels.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *