FEDIAF a publicat orientări nutriționale actualizate pentru pisici și câini: „Reprezintă o resursă esențială pentru producătorii care se angajează să producă alimente sigure, nutritive și gustoase”

ghid pentru producatorii de alimente pentru animalele de companie Sursa foto: FEDIAF

Federația Europeană pentru Alimente pentru Animale de Companie (FEDIAF) a lansat cea mai recentă versiune a „Orientărilor nutriționale pentru hrana completă și complementară pentru pisici și câini”. Orientările sunt principala referință pentru nutriția animalelor de companie în Europa, transmite publicația Pet Food Processing.

Organizația a colaborat îndeaproape cu grupul său de lucru pentru nutriție și cu consiliul consultativ științific, alcătuit din cadre universitare, oameni de știință și firme de consultanță din domeniul hranei pentru animale de companie din Europa, pentru a elabora o versiune actualizată a orientărilor sale nutriționale.

„Aceste linii directoare reprezintă o resursă esențială pentru producătorii care se angajează să producă alimente sigure, nutritive și gustoase pentru animalele de companie”, a declarat Alice Tempel Costa, secretar general adjunct al FEDIAF. „Ele încorporează datele Consiliului Național de Cercetare (NRC) și cele mai recente cercetări științifice, servind drept ghid practic pentru elaborarea atât a rețetelor complete, cât și a celor complementare pentru hrana animalelor de companie. Documentul include, de asemenea, un glosar util, explicații privind ingredientele, detalii privind cerințele energetice și anexe privind scorurile de stare corporală, în plus față de un rezumat al riscurilor anumitor alimente umane pentru animalele de companie.”

Orientările au fost actualizate ultima dată în 2021. Ediția 2024 încorporează cele mai recente cercetări din industrie cu privire la nivelurile de nutrienți recomandate pentru hrana pisicilor și câinilor, în funcție de stadiul de viață, starea de sănătate și nivelul de activitate al acestora. O revizuire notabilă în noua ediție include îndrumări privind echilibrarea nivelurilor ridicate de grăsimi și proteine în hrana pentru câini și informații referitoare la fosforul anorganic pentru pisici și riscurile potențiale ale cantităților mari de consum.

„Revizuirea noastră riguroasă a literaturii științifice recente ne-a permis să ajustăm orientările, asigurându-ne că acestea conduc în furnizarea celor mai bune orientări pentru producătorii de hrană pentru animale de companie și pentru industria în general”, a declarat Lisa Conboy-Schmidt, președintele Grupului de lucru pentru nutriție al FEDIAF. „Suntem extrem de recunoscători pentru sprijinul acordat de Consiliul consultativ științific independent și renumit.”

Ghidul poate fi accesat pe site-ul FEDIAF.

Citește și: Compania Growel Group, specializată în furaje pentru acvacultură, intră pe piața alimentelor pentru animale de companie cu lansarea Carniwel

Sursa foto: FEDIAF

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *