Top 10 rase de câini de talie mică. Trăiesc mult și sunt destul de jucăuși

Sursa foto: Pixabay Sursa foto: Pixabay

Top 10 rase de câini de talie mică. Jucăuși, prietenoși si asemănători unor jucării de pluș, câinii de talie mică sunt tot mai populari mai ales datorită faptului că sunt extrem de ușor de transportat, iar proprietarii îi pot lua cu ei peste tot. Iată care sunt cele mai căutate astfel de rase, potrivit LeFigaro.

Cele mai populare 10 rase de câini de talie mică

1. Affenpinscher

O rasă de câini din familia Terrierilor, de origine germană, Affenpinscher este curajos și cu un aspect năzdravan. Are o speranță de viață între 12 și 14 ani, o greutate de la 4 până la 6 kilograme și blană neagră. Este un câine calm și loial, dar adeseori încăpățânat. Se adaptează cu ușurință traiului alături de alte animale de companie și este în general rezistent, cu toate că uneori rasa are riscuri de malformații cardiace.

2. Chihuahua

Cunoscut drept cel mai mic câine din lume, un câine în miniatură, așadar, Chihuahua are un caracter foarte puternic. Trăiește în general între 14 și 18 ani, dar poate să atingă chiar și 20 de ani. Are în medie o greutate de la 1 până la 3 kilograme și măsoară între 16 și 21 de centimetri în înălțime.

Totuși, sunt și câini care nu cântăresc mai mult de 800 de grame. Blana lor este de două feluri (cu păr scurt sau mai lung) și sunt cunoscuți pentru curajul lor și temperamentul puternic. Sunt câini perfecți de apartament, dar simt adesea nevoia de a petrece timp afară.

În ciuda aparențelor de câine fragil, Chihuahua este robust și sănătos. Se poate confrunta cu iritații oculare și are dificultăți în a da viață, din cauza dimensiunilor sale.

3. Shih Tzu

În japoneză, numele înseamnă ’’câinele leu’’, iar acesta este cățelul perfect pentru cei care își doresc primul lor patruped, fiind foarte ușor de dresat. Shih Tzu trăiește între 13 și 15 ani și cântărește între 4 și 8 kilograme. Are o blană cu păr lung și moale, care necesită o îngrijire deosebită.

Este un câine blând și afectuos, jucăuș, ceea ce îl face ideal pentru copii. Se adaptează atât la viața de apartament, cât și la casă, iar ca sensibilități, poate avea probleme cardiace, osoase și musculare, dar și oculare.

4. Yorkshire Terrier

Este cel mai mic din familia Terrierilor și a fost conceput pentru a vâna șobolani și iepuri. Totuși, este un câine calm și afectuos, care are speranță de viață între 10 și 15 ani. Cântărește în general între 2 și 3 kilograme și măsoară între 15 și 25 de centimetri. Are blană cu păr lung și strălucitor și este un câine inteligent, cu un caracter puternic și extrem de loial.

Este o rasă care se simte bine în interior, obișnuită cu traiul în oraș și adoră plimbările, dar este predispusă la probleme cu articulațiile și fragilitatea oaselor.

5. Cavalier King Charles Spaniel

Face parte din familia Spaniel și este un câine elegant, grațios și extrem de blând. Trăiește între 9 și 14 ani și cântărește de regulă între 5 și 8 kilograme. Are corpul bine proporționat, blană cu păr lung și are o personalitate calmă și sociabilă. Este un câine de interior, care apreciază viața de familie și prezența stăpânilor. Este un câine cu o stare de sănătate solidă, dar care prezintă anumite predispoziții la bolile de inimă.

6. Buldog francez

O rasă adorabilă, cu personalitate distinctă, Buldogul francez este inconfundabil datorită sforăitului său. Este un companion ideal, cu un temperament vesel și afectuos. Are o speranță de viată între 9 și 11 ani. Femelele cântăresc între 7 și 12 kilograme, în vreme ce masculii, între 8 și 14 kilograme.

Rasa este caracterizată de capul pătrățos și ridat, cu nas turtit și este considerat camaradul ideal pentru copii. Trăiește foarte bine în apartament, nu latră foarte mult, dar din cauza nasului turtit, este predispus la probleme respiratorii. În plus, ochii sensibili necesită o îngrijire atentă, iar alimentația trebuie supravegheată pentru a evita riscul de obezitate, întrucât, ulterior, poate dezvolta hernie de disc.

7. Jack Russel

Această rasă este robustă, activă și cu o personalitate puternică. Aleargă repede, dar, pentru că este un câine de vânătoare, poate săpa după vulpi sau fazani. Trăieșteîntre 13 și 16 ani și cântărește între 5 și 8 kilograme. Are părul scurt și sârmos sau moale și este un câine foarte inteligent, energic, blând și prietenos.

Această rasă este potrivită, mai degrabă, traiului departe de agitația orașului, întrucât are nevoie să alerge mult, și urăște singurătatea. Ca sensibilități, este predispus bolilor ereditare de sânge, dar și luxațiilor sau ataxiei, care afectează sistemul neurologic.

8. Teckel pitic

Fiind tot un câine de vânătoare, acest câine este curajos și foarte atașat de stăpân. Trăiește între 12 și 14 ani si cântărește aproximativ 4 kilograme. Poate avea părul scurt, sârmos sau lung și este adeseori un câine încăpățânat.

Spre deosebire de Jack Russel, cu toate că este tot un câine de vânătoare, Teckelul pitic se adaptează foarte ușor vieții de apartament. În plus, este un câine fără probleme de sănătate.

9. Bichon maltez

Elegant, alb imaculat, fidel și curajos, bichonul maltez se va pune oricând în pericol pentru a-și slava stăpânul. Trăiește, de obicei, între 12 și 15 ani și cântărește 3-4 kilograme. Blana sa albă necesită însă o atenție specială și trebuie îngrijită constant. Urăște singurătatea, fiind extrem de atașat de stăpân și are nevoie de om pentru a se simți bine. Se adaptează cu ușurință vieții de apartament sau locuințelor fără curte. În ciuda dimensiunilor sale, este un câine robust și rareori are probleme de sănătate.

10. Mops (Pug)

Este un câine extrem de popular în Europa. Activ, sensibil, Mopsul nu apreciază țipetele și să fie certat. Trăiește în general între 12 și 15 ani și poate cântări până la 8 kilograme. Are ochii bulbucați, coada ca un tirbușon și figura ridată, ceea ce îl face plăcut la vedere, chiar amuzant.

Este un câine ce necesită multă atenție și adeseori este încăpățânat. Nu suportă singurătatea, dar este un câine perfect pentru apartament. Ca și Buldgoul francez, din cauza nasului turtit, este predispus problemelor respiratorii, dar are și o sensibilitate la ochi.

Urmărește mai jos producțiile video ale PetsCats.ro:

Sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *