EXCLUSIV: Care sunt cei mai receptivi câini la dresaj? Dar cele mai încăpățânate rase? Sfatul dresorului Mihai Nae

Alexandra Constantin 13 octombrie 0 comentarii 2173 vizualizări
sursa foto: Pixabay sursa foto: Pixabay

Care sunt cei mai receptivi câini la dresaj? Câinii, la fel ca și oamenii, au temperament. Simt emoții și există lucruri pe care le fac cu plăcere, în vreme ce pe altele le urăsc. Perseverența ar fi cheia pentru educarea unui câine, ne spune dresorul Mihai Nae, care îi avertizează pe iubitorii de patrupede că drumul spre a avea un câine disciplinat nu este deloc ușor. Totuși, sunt rase mai receptive la dresaj, în vreme ce, pentru altele, efortul depus poate fi înzecit. Iată care sunt, în viziunea acestuia, câinii care acceptă cu ușurință regulile impuse de stăpâni.

Topul câinilor cei mai receptivi la dresaj

1. Belgianul Mallinois

Această rasă nu are limite în a comunica sub orice formă cu stăpânul. Caută în permanență să învețe activități de care să se bucure împreună. Cu o energie debordantă, Belgianul Mallinois are nevoie să fie provocat mereu să-și dovedească abilitățile, ceea ce îl face elevul perfect si, mai târziu, câinele cel mai ascultător.

2. Ciobănescul German

Este rasa cu cei mai mulți fani în lume și nu întâmplător. Ciobănescul German este un câine care, deși nu are capacitatea unui Malinois la vârste fragede, se potrivește oricărui tip de stăpân. Și asta pentru că poate fi în egală măsură un câine extraordinar de pază, dar și de companie. Este un câine potrivit celor de vârstă înaintată, dar si celor cărora le place să urce cu prietenii pe munte. Este companionul perfect și grijuliu al copiilor. Extrem de inteligent, acest câine învață foarte repede comenzile si le execută cu bucurie.

3. Golden Retriever

Un câine blând, dar puternic și inteligent în același timp, Golden Retrieverul are toate calitățile unui patruped dornic să-și mulțumească stăpânul. Orele de dresaj se desfășoară cu ușurință, el fiind extrem de receptiv și atent la tot ceea ce este învățat. Nu întâmplător este și rasa aleasă pentru a însoți persoanele cu nevoi speciale, fiind un câine docil și de bază.

4. Labradorul

Labradorul este un câine cu o capacitate fantastică de a reține situații, dar și mirosuri. Această rasă i-a fost de ajutor omului în orice domeniu. A fost folosit drept câine însoțitor, în poliție pentru găsirea stupefiantelor, dar chiar și în pescării, unde îi ajută pe pescari să tragă plasele cu pește din apă. Labradorul este, de altfel, singura rasă care poate să aducă un obiect de pe fundul apei, de la adâncimi considerabile.

5. Poodle

Vă vine să credeți sau nu, în topul celor mai dresabile rase se regăsește și Poodle-ul. Este un câine fascinant, dispus oricând să se joace și să învețe alături de stăpân. Vivace și atent, își păstrează mereu omul în raza vizuală și este extrem de inteligent, astfel că va asimila imediat comenzile pe care le primește.

La polul opus, rasele mai greu (dar nu imposibil) de dresat sunt: Yorkshire, Rottweiller, Akita American, Akita Inu si Husky.

Urmărește mai jos producțiile video ale PetsCats.ro:

sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *