Viața secretă a câinelui tău: ce face când rămâne singur acasă. Cum își petrece timpul în absența ta

sursa foto: Pexels sursa foto: Pexels

Atunci când câinii rămân singuri acasă, mulți dintre ei se aventurează în mici „năzbâtii”. Totuși, nu este necesar să renunți la activitățile tale zilnice pentru a-i supraveghea constant. Conform unui sondaj realizat de Ring, peste o treime dintre proprietarii de animale (38%) utilizează camere video pentru a-și monitoriza animalele în absența lor. Mai mult, aproape două treimi dintre aceștia (65%) au reușit să reducă comportamentul distructiv comunicând cu patrupedul lor prin intermediul aplicațiilor moderne, notează Dogtime.

Cu ce își ocupă timpul câinele când e singur acasă?

Doarme și visează

Da, câinii visează, la fel ca oamenii. Fii atent la mișcarea subtilă a picioarelor sau a ochilor sub pleoape. Aceasta e faza de visare.

Se joacă

De câte ori nu te-ai întors acasă și ai găsit jucăriile câinelui împrăștiate? Dacă te întrebi ce face cu ele, ei bine, patrupedul își scoate toate jucăriile doar pentru a le ascunde prin diferite colțuri ale camerei. Rareori se joacă efectiv cu ele, dar îi place să le aranjeze și să le găsească mai târziu. Uneori, mai ales când simte nevoia de o ocupație, va interacționa și cu jucăriile, dar deseori sunt doar „comori ascunse”.

Mănâncă

Unii câini preferă să mănânce cantități mici de mai multe ori pe parcursul zilei, chiar dacă regula de bază sugerează că ar trebui să își termine masa într-un timp scurt. Indiferent dacă preferă să ronțăie câte puțin sau să consume totul deodată, există opțiuni care îți permit să-l recompensezi de la distanță, cum ar fi dispozitivele care eliberează gustări la comandă.

Latră și urlă

Potrivit Furbo, când sunt lăsați singuri acasă, câinii devin neliniștiți și își exprimă disconfortul prin lătrat sau urlet. Unele animale latră la fiecare sunet, fie din vigilență, fie pentru că le place sunetul vocii lor. Dispozitivele moderne, cum ar fi camerele de monitorizare, te pot alerta în timp real atunci când câinele tău începe să latre, permițându-ți să intervii și, dacă este necesar, să comunici cu el pentru a-l calma. În alte cazuri, lătratul poate fi un semnal de alertă, iar capacitatea de a-l monitoriza te poate ajuta să iei măsuri.

Așteaptă să te întorci

Poate cel mai des întâlnit comportament al unui câine lăsat singur este…așteptarea. Majoritatea câinilor își petrec mare parte din timp așteptând momentul în care te întorci acasă. Bucuria lor este evidentă când te revăd: încercări nesfârșite de a te linge, mișcări agitate ale cozii și o mulțime de energie. Acesta este modul prin care patrupedul îți arată că i-a fost dor de tine și că, indiferent de activitățile din timpul zilei, cel mai important pentru el este întoarcerea ta.

Pentru mulți proprietari de animale, lăsarea câinelui singur acasă implică deseori probleme. Aproape 82% dintre aceștia s-au confruntat cu situații în care patrupedul a făcut dezordine sau a stricat obiecte. Principalele comportamente rele includ: scormonirea gunoiului (37%), marcarea teritoriului în interior (32%), distrugerea obiectelor valoroase (30%), lătratul excesiv (28%) și ruperea hârtiei (25%).

Distruge totul

Câinii tind să distrugă obiecte în principal cu ajutorul dinților și al ghearelor, deși ocazional își pot lăsa amprenta și prin urină sau fecale. Adesea, blănoșii rod sau zgârie lucruri din diverse motive: joacă, curiozitate, instinct natural de explorare, comportament de prădător, dorință de evadare sau din anxietate.

sursa foto: Pexels
sursa foto: Pexels

Cele mai frecvente „victime” ale curiozității câinilor

Câinii sunt recunoscuți pentru curiozitatea lor, dar aceasta poate duce la daune. Un procent semnificativ (24%) dintre proprietarii de câini s-au întors acasă găsindu-și pantofii distruși. În plus, unele animale folosesc mobilierul, cum ar fi canapelele, pe post de jucării de ros, iar 20% dintre stăpâni au raportat deteriorarea covoarelor. Aproximativ 16% dintre câini își folosesc „talentele” asupra plantelor de apartament.

Muzica și televizorul previn plictiseala câinelui?

Televizorul și muzica pornite pot distrage atenția câinilor și preveni daunele. Peste jumătate dintre proprietarii de animale (56%) folosesc această metodă, iar alții aleg emisiuni dedicate animalelor (20%), videoclipuri muzicale (10%) sau sitcom-uri (7%). Totuși, aceste soluții nu funcționează mereu, 20% dintre câini continuând să facă dezordine.

Monitorizarea animalelor de companie cu ajutorul camerelor video

Supravegherea câinilor când sunt singuri acasă devine mai ușoară cu ajutorul camerei video Rex 3D de la IMOU. Petgadget-ul este dotat cu tehnologie de ultimă generație, oferind imagini clare în format 3K, detectarea mișcării și sunetului, dar și control de la distanță pentru panoramare și înclinare.

Urmărește mai jos producțiile video ale PetsCats.ro:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *