Cum să călătorești cu cățelul în funcție de mijlocul de transport: mașină, avion sau tren

Caine care se uita pe geamul unei masini. Sursa foto: Pexels

Dacă ai de planificat o călătorie și vrei să-ți iei câinele cu tine, ai mai jos un ghid care te poate ajuta în funcție de cum vrei să călătorești astfel încât să-i faci drumul cât mai confortabil celui mai bun prieten al tău blănos și astfel încât să ții cont de regulile impuse de anumite mijloace de călătorie, cum ar fi avionul sau trenul.

Călătorie cu mașina

Dacă ai de mers o distanță considerabilă cu mașina, trebuie să-ți obișnuiești câinele cu drumurile lungi înainte de marea călătorie. Așadar, ia-l cu mașina și crește distanța progresiv, scrie Daily Paws.

Și câinii pot suferi de rău de mașină, nu numai oamenii, așa că ia în calcul să vorbești cu medicul tău veterinar pentru a ști ce medicamente să ai la tine în acest caz.

Asigură-te că ai apă proaspătă mereu la îndemână și că poți face opririle necesare pentru nevoile fiziologice ale câinelui tău, dar și pentru a-i oferi puțin aer curat și spațiu de mișcare.

Poți face un traseu care să includă locuri pet-friendly pentru o cafea sau o pauză de prânz.

Călătorie cu avionul

Înainte de a pleca la drum cu câinele în avion este obligatoriu să te consulți cu medicul veterinar. Companiile aeriene sunt diverse și au propriile reguli de zbor, așa că pentru a evita neplăceri este bine să te informezi înainte de a-ți cumpăra biletul.

Dacă până acum totul este în regulă și ai verificat temeinic ce condiții impun companiile de zbor pentru călătoria cu animalele de companie, asigură-te că alegi un zbor confortabil pentru câinele tău.

Ia în calcul un zbor de noapte și fă o plimbare lungă înainte de zbor, astfel câinele va putea dormi în timpul călătoriei.

Călătoria cu trenul

Am consultat condițiile de călătorie cu animale de companie impuse de CFR Călători și am aflat că „Se pot admite la transport, numai în vagoanele de clasa a 2-a, dacă niciun călător nu are obiecții, următoarele categorii de animale de companie:

  • Câinii de talie mică, pisicile și animalele mici ținute în brațe, păsări mici în colivii;
  • Câinii care au botniță și sunt ţinuţi în lesă pe podeaua vagonului, în compartiment”.

CFR Călători precizează că „Dacă ceilalți călători obiectează, personalul de tren va îndruma călătorul, proprietar al animalului de companie (câine, pisică) împreună cu acesta, în alte compartimente sau la capătul culoarului. În cazuri deosebite și bine justificate, personalul de tren poate interzice călătoria cu aceste animale. Călătorul, proprietar al animalului de companie, este obligat să menţină curăţenia pe toată durata călătoriei, având asupra sa materiale de igienizare, în caz contrar va fi tratat conform reglementărilor legale în vigoare”.

Condițiile de tarifare impuse de CFR Călători sunt următoarele

Câinii de talie mică, pisicile și animalele mici ținute în brațe, precum și păsările mici în colivii se pot transporta, fără plată.

Tariful de transport al unui câine de talie medie sau mare, se încasează prin emiterea unui bilet în valoare de 50% din tariful tren Regio, clasa a 2-a, pentru un adult, pe acelaşi parcurs.

Pentru un câine care este transportat în vagoanele de călători fără a se prezenta biletul de călătorie, se eliberează bilet de călătorie eliberat în tren la tarif integral de taxare în tren, corespunzător rangului trenului şi distanţei kilometrice pe care circulă călătorul, proprietar al câinelui”.

CFR Călători mai precizează și că „Este interzis accesul câinilor periculoşi în trenurile de călători – câinii de luptă şi de atac, asimilaţi prin caracterele morfologice cu câini de tipul Pit Bull, Boerbull, Bandog şi metişii lor.

Accesul în trenurile de călători al câinilor din rasele American Staffordshire Terrier, Tosa, Rottweiller, Dog Argentinian, Mastino Napolitano, Fila Brazileiro, Mastiff, Ciobănesc Caucazian, Cane Corso şi metişii lor este permis, numai dacă:

  • Poartă botniţă,
  • Au carnet de sănătate şi
  • Sunt ţinuţi în lesă de către o persoană care îndeplineşte următoarele condiţii:
    • să aibă vârsta minimă de 18 ani;
    • să aibă capacitate deplină de exerciţiu;
    • să nu fi fost condamnaţi pentru săvârşirea unei infracţiuni contra persoanei”.

Sursa foto: Pexels

Urmărește mai jos producțiile video ale PetsCats.ro:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *