Cât de des spălăm câinele și pisica? Ies în fiecare zi afară, adoră să se tăvălească în noroi și se tolănesc în praf cu prima ocazie. De aceea, veterinarii spun că un câine trebuie spălat regulat, dar nu foarte des. Potrivit canipedia.fr, frecvența cu care spălăm un câine nu are legătura nici cu vârsta si nici cu calitatea blănii sale. Ci trebuie adaptată modului lui de viață.
La cât timp spălăm câinele?
Un câine care locuiește în apartament sau intră cu regularitate în casă va trebui spălat mai des decât cel care stă doar în curte. Așadar, nu lăsăm câinele murdar, dar nici nu îl spălăm de două ori pe săptămână, dacă nu e cazul. Totuși, trebuie luată în calcul frecvența băilor atunci când achiziționăm un șampon, întrucât acesta trebuie să corespundă nevoilor noastre.
Puii se spală după vârsta de 8 săptămâni
Este nerecomandată spălarea cățeilor înainte de a împlini două luni. Și asta pentru că ei trebuie să stea în mediul lor alături de mamă, unde să-și creeze imunitatea. Până la vârsta de 6 luni nu sunt recomandate șampoanele împotriva puricilor, întrucât acestea usucă pielea și produc iritații.
Și pisicile au nevoie să fie spălate
Deși sunt cunoscute ca fiind unele dintre cele mai curate animale și petrec între 3 și 4 ore pe zi pentru a se ’’împrospăta’’, felinele au și ele nevoie să fie spălate din când în când. Se întâmplă atunci când au diverse afecțiuni cutanate sau când pur și simplu se murdăresc cu o substanță.
Nu în ultimul rând, pisicile care trec de o anumită vârstă nu se mai pot îngriji corespunzător și atunci au nevoie de ajutor din partea stăpânilor. Totodată, potrivit lemagduchat.ouest-france.fr, felinele care locuiesc în prezența persoanelor alergice trebuie curățate mai des, întrucât asta reduce semnificativ efectele negative asupra celor care suferă de astfel de afecțiuni.
Cât de des spălăm pisicile?
Fiecare felină are nevoi diferite. În plus, unele vor urî în permanență această activitate, în vreme ce altele vor fi chiar încântate să fie șamponate. În principiu, pisicile cu păr scurt nu au nevoie să fie curățate la fel de des precum cele cu blană mai lungă și mai stufoasă. Dar ca regula generală, acestea nu ar trebui spălate mai des de o dată la fiecare 6 luni. În caz contrar, pot apărea probleme ale pielii. Singurele șamponări mai frecvente sunt cele cu rol medical și se fac doar cu sfatul medicului veterinar.