Cât de inteligente sunt pisicile? Acestea sunt rasele despre care se crede că au cel mai ridicat „IQ” / Cum poți testa acasă inteligența felinei tale

pisici, inteligenta, rase, persana, siameza, inteligenta pisici Siameză (stânga) și abisiniană. (Sursa foto: Wikimedia Commons)

Pisicile sunt fără îndoială inteligente, dar în felul lor unic. Deși nu există o metodă științifică de măsurare a IQ-ului unei pisici, abilitățile lor cognitive au fost studiate în diverse moduri, relatează publicația PetMD. Cercetătorii se concentrează pe modul în care pisicile adună informații, iau decizii și se comportă, oferind o perspectivă asupra inteligenței felinelor.

Studiile arată că pisicile posedă permanența obiectuală – ele înțeleg că un obiect ascuns vederii încă există. În plus, ele au atât memorie de lucru, cât și pe termen lung, ceea ce le permite să își atingă obiectivele chiar și atunci când se confruntă cu obstacole. De asemenea, pisicile pot distinge între intervale de timp și cantități și sunt capabile să recunoască vocile umane, să reacționeze la stări de spirit și să folosească indicii umane pentru a rezolva probleme.

În timp ce unii oameni compară inteligența unei pisici cu cea a unui copil mic, pisicile diferă de câini prin abordarea lor în rezolvarea problemelor. Câinii tind să caute îndrumarea omului, în timp ce pisicile sunt mai independente și încearcă adesea să rezolve problemele pe cont propriu. Ambele comportamente demonstrează inteligență, dar în forme diferite.

În ceea ce privește inteligența între rasele de pisici, anumite rase precum abisiniană, siameză, persană, Scottish Fold, Angora Turcească și Cornish Rex au reputația de a fi deosebit de inteligente. Cu toate acestea, inteligența variază în cadrul raselor, iar pisicile individuale pot să nu se potrivească întotdeauna generalizărilor.

Proprietarii pot testa acasă inteligența pisicii lor prin experimente simple. Un astfel de test presupune ascunderea unei gustări sau a unei jucării sub o ceașcă sau o cutie și observarea modului în care reacționează pisica. Recuperarea rapidă sugerează o inteligență ridicată, în timp ce interesul întârziat sau absent poate indica o pisică mai puțin curioasă sau motivată.

În cele din urmă, definirea inteligenței la pisici este subiectivă, deoarece fiecare pisică demonstrează puncte forte unice. Oferirea de jucării puzzle și provocări interactive poate ajuta la stimularea creierului unei pisici și la dezvoltarea abilităților sale de rezolvare a problemelor, făcând viața alături de ea și mai fericită.

Citește și Avertisment: O litieră automată pentru pisici generică, vândută sub mai multe branduri, ar putea ucide felinele

Urmărește mai jos producțiile video ale PetsCats.ro:

Siameză (stânga) și abisiniană. (Sursa foto: Wikimedia Commons)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *