Cea mai mare greșeală pe care o faci cu o pisică furioasă. Aplică aceste cinci soluții prin care o calmezi

Camelia Petrescu 12 februarie 1 comentarii 5277 vizualizări
sursa foto: Pixabay sursa foto: Pixabay

Pisicile sunt animale cu schimbări bruște de dispoziție. Totuși, există întotdeauna o explicație pentru comportamentele lor imprevizibile, iar cu puțină răbdare, sunt multe moduri prin care “împaci” o pisică supărată. Unele feline sunt doar mai jucăușe și mai energice din natură, fiind mai greu de „calmat”, dar dacă pisica te lovește brusc, probabil că există o cauză simplă și o soluție ușor de implementat, scrie Petmojo.

Cum să calmezi o pisică furioasă

Oferă-i spațiu pisicii tale

A încerca să îmbrățișezi animalul de companie care nu dorește acest lucru poate fi frustrant, dar un proprietar de pisică responsabil trebuie să învețe cum să abordeze aceste situații. Semnele de furie ale unei pisici, precum mușcături, șuierături sau zgârieturi, indică, de obicei, că ai depășit limitele, care pot fi adesea greu de observat.

Chiar și cele mai afectuoase pisici nu vor aprecia să fie răsfățate continuu, așa că este important să îi oferi un pic de spațiu. Deși pisica ar putea părea că are nevoie de o pauză, nu înseamnă că nu te iubește. După câteva ore, lucrurile se vor calma și nu trebuie să te îngrijorezi. Pe măsură ce petreci mai mult timp cu ea, vei învăța să recunoști semnele unei crize de furie, observând comportamentul și limbajul corpului său. Fii răbdător și încearcă să nu iei personal comportamentele mai agresive.

Organizează-ți locuința

Uneori, mediul poate avea un impact semnificativ asupra comportamentului pisicii tale. Zgomotele puternice, mirosurile neplăcute sau o locuință dezordonată pot provoca stres și anxietate. De asemenea, schimbările de mediu, cum ar fi mutarea într-o locuință nouă, o fac mai nervoasă. Pentru a o ajuta să se adapteze, adu câteva dintre obiectele cu care este obișnuită.

Pe de altă parte, dacă aduci un alt animal în casă, unele pisici devin geloase și reacționează agresiv. Dacă pisica ta este posesivă sau teritorială, ar fi bine să iei în considerare găsirea unei alte locuințe pentru noul animal.

Stimulează-i mintea și corpul

Pisicile sunt animale foarte inteligente, care au nevoie de stimulare constantă pentru a-și menține mintea și corpul active. Dacă felina ta se plictisește, poate deveni fie letargică, fie mai agresivă, distrugând mobilierul și comportându-se haotic.

Există multe jucării care îți țin pisica ocupată, de la stâlpi de zgâriat la puzzle-uri interactive. Eventual, poți investi în jucării mecanice sau diverse obiecte care-i stimulează instinctele de vânătoare, precum șoareci falși. În cazul în care nu reușești să o distragi cu jucării, petrecerea timpului împreună cu jocuri și îmbrățișări ajută la reducerea comportamentelor agresive.

Recompensează comportamentele pozitive

Comportamentul furios al pisicii nu înseamnă neapărat că ai greșit cu ceva. Felina poate fi supărată din motive pe care nu le poți controla, cum ar fi prezența unui alt animal sau o schimbare în rutina zilnică. Este important să nu o răsfeți când este supărată. De exemplu, oferirea de mâncare imediat ce devine nervoasă va întări comportamentele negative. În schimb, oferă-i laude și recompense când se calmează. În același timp, evită să reacționezi cu furie când pisica este nervoasă, o determini să devină mai agitată.

Consultă un veterinar

Uneori, comportamentele agresive ale pisicii nu sunt legate de dispoziția ei, ci pot fi un semn al unor probleme de sănătate. Dacă nu există un motiv evident pentru schimbarea comportamentului, este posibil să fie vorba despre o afecțiune medicală. Problemele dentare, artrita sau dezechilibrele hormonale sunt adesea surse de stres pentru pisici. Recomandat este să o duci la veterinar pentru un diagnostic și un plan de tratament.

Urmărește mai jos producțiile video ale PetsCats.ro:

sursa foto: Pixabay

Comentarii

  1. Imi plac mult articolele selectate si oferite de voi! Le citesc cu interes si am invatat multe! Deoarece am un motan care nu face destula miscare, mai cu seama in anotimpul rece, si pare plictisit, a luat in greutate, as vrea sa stiu concret cu ce/ si cum pot sa-l ajut?! Exista solutii, intr-un apartament (spatios mai de graba), de bloc? Multumesc mult!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *