Corn snake-ul, recomandat pentru cei care nu au mai deținut niciodată un șarpe. De ce terariu are nevoie, ce mănâncă și la ce dimensiuni poate ajunge

Ioan Radu 7 octombrie 0 comentarii 5074 vizualizări
sarpe de porumb pe o mana Sursa foto: Pixabay / Kapa65

Înainte ca pitonul regal să capteze imaginația iubitorilor de șerpi, șarpele de porumb (Pantherophis guttatus) era cel mai popular șarpe de companie din lume, transmite Reptiles Magazine.

Șarpele de porumb este o specie de șarpe constrictor ce aparține familiei Colubridelor, provenind din centrul și sud-estul Americii de Nord. Specia se numește „de porumb” deoarece este frecvent întâlnită în zona silozurilor de cereale, unde se hrănește cu mâncarea sa favorită, rozătoarele, potrivit Animax.

Acest șarpe este o alegere excelentă pentru cei care nu au mai deținut niciodată un astfel de animal. Este destul de docil, ușor de manipulat și de îngrijit, transmite Reptiles Magazine.

Șerpii de porumb sunt încă unii dintre cei mai populari șerpi de companie datorită comportamentului lor, disponibilității și combinațiilor lor de culori. În magazinele online din România, acești șerpi pot fi cumpărați la prețuri de 600 – 700 de lei. Clienții primesc, deși pare ciudat, chiar și garanție. Pe OLX pot fi achiziționați la prețuri cuprinse între 150 și 200 de lei.

Acești șerpi cresc între 0,5 și 1,8 m, iar femelele sunt ceva mai lungi și mai groase decât masculii, transmite Animax. În sălbăticie trăiesc în medie 8 ani, dar în captivitate pot depăși 20 de ani. În captivitate, se pot hrăni cu șoareci și șobolani atât vii, cât și decongelați.

Terarile în care sunt ținuți nu trebuie să fie neapărat mari, dar trebuie să aibă minim lungimea șarpelui. La fel ca în cazul celorlalți șerpi, nu este necesar un bec cu UVB, dar este nevoie de o sursă de căldură. De asemenea, terariul trebuie să fie prevăzut cu ascunzători, cum ar fi bușteni scobiți, scoarță de copac sau caverne artificiale, și un vas cu apă suficient de mare în care să poată intra cu totul și care va facilita năpârlirea. Asternuturile cel mai des utilizate sunt scoarța de copac și aspenul.

„Mare atenție la securizarea terariului deoarece sunt maeștri ai evadărilor”, avertizează Animax.

Citește și: Melcul ca animal de companie? 9 lucruri de care trebuie să ții cont înainte să iei decizia de a aduce unul în casă

Urmărește mai jos producțiile video ale PetsCats.ro:

Sursa foto: Pixabay / Kapa65

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *