Cum îți acomodezi pisica în casă nouă. Șase sfaturi utile pentru o mutare fără probleme

sursa foto: Unsplash sursa foto: Unsplash

Mutarea pisicilor într-o casă nouă poate fi o provocare atât pentru animale, cât și pentru stăpâni. Există, totuși, câteva sugestii care pot face tranziția mai puțin stresantă pentru toată lumea:

Acomodarea pisicii în noua casă

1. Pregătește-le din timp și menține rutina

Deși este tentant să începem să împachetăm imediat, este important să nu uităm că pisicile sunt foarte sensibile la schimbări. Când te pregătești pentru mutare, începe procesul cu mult înainte de ziua finală. Felinele pot detecta orice modificare majoră din casă, iar asta le poate stresa. Încearcă să le menții rutina familiară cât mai mult posibil; de exemplu, lasă-le să se joace cu obiectele din cutii înainte de a le împacheta, potrivit Petmojo.

2. Creează-le un spațiu sigur

Pe măsură ce împachetezi, asigură-te că pisicile au un loc liniștit și sigur, departe de agitația casei. Acesta poate fi un colț al camerei unde să se simtă în siguranță și să aibă apă, mâncare, jucării, un pat confortabil și poate o fereastră prin care să privească afară. Acest spațiu le va oferi liniște în timpul zilelor agitate dinaintea mutării.

3. Alege un transportator confortabil

Transportul pisicii în ziua mutării este un alt aspect esențial. Investește într-o cușcă destul de spațioasă și confortabilă, în care să poată sta relaxată. În plus, încearcă să o obişnuieşti cu transportatorul înainte de ziua mutării, lăsându-l în casă cu ușa deschisă și punând în interior obiecte care îi plac, cum ar fi jucării sau gustări.

4. Consultă medicul veterinar dacă pisica este foarte anxioasă

Dacă observi că pisica ta este extrem de stresată sau anxioasă în timpul mutării, ar fi bine să discuți cu medicul veterinar. Unele feline pot avea nevoie de ajutor suplimentar pentru a face față stresului, cum ar fi sedative ușoare sau produse care imită feromonii naturali ai pisicii. Nu le administra niciodată medicamente fără recomandarea veterinarului!

5. Introdu animalele treptat în noua casă

În ziua mutării este important să nu lași pisica să exploreze toată casă deodată. Începe cu o cameră în care nu se simte în pericol, cum ar fi dormitorul sau zona unde i-ai pus mâncarea și litierele. Decorând această cameră similar cu vechiul său loc de acasă, pisica va simți mai puțin stres.

6. Ține pisica în interior cel puțin două săptămâni

Ultimul și poate cel mai important sfat: nu lăsa pisica afară cel puțin două săptămâni după mutare. Fii atent la orice puncte de acces în casa ta care i-ar putea permite să iasă afară, mai ales dacă animalul de companie este tentat să se întoarcă în vechiul loc. Ține toate ușile închise!

Mutarea cu animalele de companie în casă nouă nu este ușoară, dar cu un plan bine gândit și cu răbdare, poți face această tranziție mai puțin stresantă.

Urmărește mai jos producțiile video ale PetsCats.ro:

sursa foto: Unsplash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *