Un cuplu din Germania își caută motanul dispărut în luna iulie a anului 2024. La 10 luni de la dispariție, cei doi soți au cheltuit deja o sumă considerabilă în demersurile de căutare și chiar dacă nu au reușit să-l găsească, cei doi nu și-au pierdut speranța că-l vor revedea pe Nero.
Urmărește mai jos producțiile video ale PetsCats.ro:
- articolul continuă mai jos -
Cei doi soți care locuiesc în vestul Germaniei se aflau într-o călătorie cu mașina alături de motanul lor, când l-au pierdut.
Nero, un motan negru și timid, cu ochi verzi și o pată albă pe piept, a dispărut în iulie anul trecut în orașul Erlangen, în timpul unei opriri într-o călătorie spre Lacul Chiemsee. Animalul s-a strecurat din cușca de transport nesecurizată corespunzător și s-a pierdut la aproximativ 290 de kilometri de casă. „Am scos cușca pisicii din mașină și voiam să intru în hotel. Cușca nu era închisă cum trebuie și el a scăpat”, a povestit Rafal, 53 de ani, pentru The Times.
Familia lui Nero a cheltuit până acum 20.000 de euro în acțiunile de căutare
De atunci, Rafal și Monika Klajnszmit, din orașul Eschwege, nu au contenit în eforturile lor de a-și căuta prietenul blănos. În fiecare weekend, timp de 43 de săptămâni, au parcurs un drum dus-întors de aproape 480 de kilometri pentru a reveni la locul dispariției. În ciuda vremii nefavorabile sau a oboselii, au continuat să pună afișe, să umple boluri cu mâncare, să discute cu localnicii în speranța că se vor întâlni cu Nero.
Până în prezent, cei doi au cheltuit aproximativ 20.000 de euro pentru benzină, cazări la hotel, camere de supraveghere cu infraroșu și hrană, mai ales ton, preferatul lui Nero. Opt camere video monitorizează zonele în care pisica ar putea apărea, iar unele dintre ele sunt conectate direct la telefonul lui Rafal. Deși au fost surprinse imagini cu alte pisici, arici și chiar bursuci, Nero nu a mai fost văzut.
Cuplul a reușit să creeze și o comunitate online dedicată găsirii lui Nero. Pagina de Facebook „Nero – un băiat pierdut în Erlangen” are deja peste 3.800 de urmăritori. În plus, opt voluntari locali din Erlangen s-au alăturat cauzei, verificând camerele, reumplând bolurile cu mâncare și scanând pisicile negre zărite prin oraș cu cititoare de microcip.
„Nero are microcip și dacă ar fi fost găsit mort, am fi fost anunțați,” a declarat Rafal Klajnszmit. El spune că autoritățile locale, medicii veterinari și responsabilii de întreținerea drumurilor scanează sistematic animalele decedate găsite pe marginea șoselelor.
Cu toate că timpul trece, familia Klajnszmit nu își pierde speranța. Datorită eforturilor constante și solidarității comunității, cazul lui Nero a devenit cunoscut în Germania, simbolizând legătura profundă dintre oameni și animalele lor de companie.