O familie povestește calvarul prin care a trecut după ce a cumpărat un cățel printr-o platformă online

Mihaela Ganea 3 ianuarie 4 comentarii 30031 vizualizări
Foto: BBC Foto: BBC

O familie dintr-un orășel din Irlanda de Nord și-a împărtășit calvarul prin care a trecut după ce a cumpărat un cățeluș de la un vânzător online. Stăpânii cățelușului au vrut ca oamenii să le cunoască povestea, pentru a preveni astfel de situații similare, potrivit BBC.

O familie a avut un șoc după ce a cumpărat un cățel de pe internet

Karen, care a cumpărat puiul pentru mama ei, a plătit 650 de lire sterline pentru un Yorkshire Terrier, pe care l-au numit Tiny. Ea a spus că Tiny nu mânca nimic și a început să aibă convulsii la două săptămâni și jumătate după ce a ajuns la ei.

Organizația de protecție a animalelor USPCA a declarat că există puține sau chiar zero reglementări privind anunțurile de pe platformele online. Specialiștii sfătuiesc să fie efectuate cercetări în prealabil, iar animalul să fie preluat de la o persoană de încredere.

Lipsa de transparență a vânzătorului, un prim semnal

Familia din Banbridge și-a procurat noul animal de companie de pe piața online în noiembrie, deși nu mai folosise până atunci o astfel de platformă. A contactat un vânzător care promovase un anunț cu mai mulți cățeluși Yorkshire Terrier.

Karen a spus că a cerut vânzătorului să vadă mama și cățelușii, dar acesta nu a fost „dispus să colaboreze”.

„A insistat să vină el la noi și să aducă cățelul. În câteva ore, cățelul a sosit”, a spus ea.

La momentul achiziției, puiul avea nouă săptămâni și nu fusese microcipat. Karen susține că vânzătorul i-a spus că animalul fusese înțărcat, dar nu i-a recomandat ce fel de hrană ar trebui să-i ofere – lucru pe care Karen l-a considerat ulterior un alt semnal de alarmă. Ea a explicat că, ulterior, micuța Tiny a început să aibă convulsii.

„Sora mea a dus apoi cățelul la veterinar, dar a fost diagnosticat cu o afecțiune hepatică și ar fi avut nevoie de o operație. Dar veterinarul nu credea că Tiny va supraviețui operației, așa că a trebuit să o eutanasiem”, a explicat ea.

Karen a spus că își împărtășește povestea pentru a crește gradul de conștientizare și pentru a preveni ca o altă familie să treacă prin aceeași experiență.

Cum putem preveni astfel de situații

Pentru a preveni astfel de situații, reprezentanții USPCA vin cu o serie de sfaturi, cum ar fi:

  • verificarea dacă vânzătorul este un crescător autorizat și de încredere.
  • vizitarea în persoană a locației crescătorului.
  • verificarea fișelor de sănătate ale cățelușului, cum ar fi certificatele de vaccinare și deparazitare.
  • clarificarea faptului că puiul are cel puțin opt săptămâni înainte de a fi luat de lângă mama sa.
  • solicitarea de informații despre istoricul cățelușului.
  • solicitarea de la crescător de informații despre istoricul medical al mamei puiului.

Urmărește mai jos producțiile video ale PetsCats.ro:

Foto: BBC

Comentarii

  1. Dar și aceste animăluțe sunt suflețele, nici ele nu trebuie lăsate să chinuie fără a ne interesa de soarta lor. Nu este suficient să refuzăm cumpărarea, ele trebuie luate de către autorități de la înmulțitori și salvate!!!😭😭😭

    • Ba nu ca si pe aia nu sti cum ii iei poti sa ii iei bolnavi sau speriati
      Eu am un pisoi de 5 ani cred din adapost si este foarte speriat si nici acum nu sa dat pe brazda dupa noi si zgarie cand vrei sa il iei in brate ca nu vrea sa stea
      Dar eu il iubesc asa cum este el cu bune si cu rele

  2. Salvații pe cei de pe străzi ,daca tot vreți să faceți un bine ,așa i am salva ,nu ar mai avea ce prinde hingherii și ar omorî.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *