Adăpostul Speranța a anunțat, într-un comunicat, că organizează sâmbătă, 25 ianuarie, prima ediție din acest an a evenimentului „Tocăniță pentru toți Bobiță”, având ca scop încurajarea adopțiilor responsabile și apropierea oamenilor de câinii fără stăpân.
Evenimentul, deschis publicului larg, va avea loc între orele 09:30-13:00 și îi invită pe doritori să petreacă timp cu cei aproape 500 de câini din adăpost, prin joacă și socializare. Printre participanți se numără actorul Vladimir Drăghia și un grup de elevi din Franța, veniți pentru un schimb de experiență.
Vladimir Drăghia, cunoscut din mediul online și TV, a adoptat un câine la începutul pandemiei și subliniază beneficiile emoționale ale acestei experiențe. El consideră că dragostea oferită de un animal poate aduce confort în momente dificile și îndeamnă oamenii să sprijine adăposturile de animale. „Ioco este nu doar un răsfățat, de rasă incertă, ci și motivul pentru care am reușit să trec mai ușor peste pandemie. Încă mai dezbatem dacă noi l-am adoptat pe el sau el pe noi”, a spus actorul.
În cadrul evenimentului, vizitatorii pot ajuta la prepararea hranei – zeci de kilograme de tocăniță cu orez și legume – sau pot oferi câinilor atenție și jucării.
Anca Tomescu, reprezentantă a adăpostului, evidențiază importanța interacțiunii dintre oameni și animale, mai ales în sezonul rece, când resursele sunt limitate. Ea încurajează publicul să se implice activ, subliniind că împreună se pot face schimbări semnificative pentru bunăstarea câinilor. „Le transmitem tuturor să ni se alăture, deoarece câinii noștri au nevoie de voi, de interacțiunea cu oamenii, dar și noi avem nevoie de voi, mai ales în sezonul rece, când nevoile unui adăpost sunt atât de mari, iar resursele limitate. Împreună putem face mult mai mult bine, iar la Speranța sunt multe modalități prin care oamenii pot fi alături de animale”, a declarat Anca Tomescu.
Prin seria de evenimente „Tocăniță pentru toți Bobiță”, Adăpostul Speranța promovează dezvoltarea unei societăți prietenoase cu animalele, în care câinii sunt tratați cu respect și considerați membri ai comunității. Participanții pot alege să adopte un câine sau să sprijine adăpostul de la distanță.
Evenimentul este o oportunitate de voluntariat și de conștientizare a nevoii de a ajuta animalele fără stăpân.