7 motive pentru care bufnițele sunt animale de companie nepotrivite. De ce nu trebuie ținute în casă

Camelia Petrescu 26 octombrie 0 comentarii 8934 vizualizări
sursa foto: Pexels sursa foto: Pexels

Bufnițele sunt păsări sălbatice și, prin natura lor, nu pot trăi într-un mediu casnic obișnuit. În mod evident, captivitatea le afectează calitatea vieții și, de asemenea, face dificilă adaptarea lor la o relație bună cu oamenii. O bufniță nu este atrasă de îmbrățișări și de contact frecvent, acestea fiind comportamente contrare instinctelor lor naturale, remarcă Thesprucepets.

Motivele pentru care bufnițele sunt animale de companie dificile

Înzestrate cu gheare extrem de ascuțite, bufnițele pot provoca răni atunci când încearcă să se sprijine pe o persoană sau să-și folosească instinctele de prădător. Ele nu sunt concepute să interacționeze cu oamenii, ci să vâneze și să supraviețuiască în natură. Așadar, există cel puțin șapte motive pentru care bufnițele sunt păsări de companie nepotrivite:

Sunt carnivore

Bufnițele consumă doar carne, însă nu orice fel de carne, ci pradă întreagă, cum ar fi rozătoare. Hrănirea unei bufnițe înseamnă să-i dai zilnic carne crudă, lucru deloc plăcut pentru unii oameni. Ele sunt, de asemenea, mâncătoare dezordonate, rupând prada în bucăți, iar reziduurile necesită curățare periodică.

Necesită spațiu generos

Bufnița are nevoie de spațiu amplu pentru a-și desfășura aripile și instinctul de mișcare. Un colț din sufragerie sau o cușcă mică nu sunt suficiente. Această pasăre se simte cel mai bine într-un țarc, de preferat în aer liber. De asemenea, bufnițele au nevoie de băi dese pentru a-și curăța penele de praf și murdărie.

Sunt supuse unor reglementări stricte

Ca să deții o bufniță, este necesar un permis special. În multe locuri, bufnițele pot fi ținute doar de persoane licențiate în scopuri educative sau pentru reabilitarea lor, iar acest permis necesită respectarea unor condiții riguroase. Deținerea ilegală a bufnițelor este o practică descurajată, iar regulile de protecție sunt stricte în multe țări.

Sunt active noaptea

Bufnițele sunt nocturne, fiind active și producând sunete mai ales noaptea, cu precădere în perioada de împerechere. Spre deosebire de alte păsări domestice, acestea sunt zgomotoase și socializează intens în timpul nopții, lucru ce poate deranja vecinii.

Sunt extrem de dezordonate

Bufnițele produc cantități mari de excremente și regurgitează deseori părți nedigerabile ale prăzii lor, cum ar fi oase și pene. Asta înseamnă o curățenie constantă și riguroasă, pentru a menține spațiul lor igienic și confortabil.

Nu sunt compatibile cu viața domestică

Bufnițele rămân prădători și, chiar dacă se obișnuiesc cu prezența umană, ele nu își schimbă comportamentele naturale. Dacă nu știi cum să ții o bufniță pe braț, te poți alege cu răni grave din cauza ghearelor, iar efortul de îngrijire este mult prea mare pentru o legătură minimă de afecțiune.

Ornitologii Tamara Barker-Hanley și Steve Malowski subliniază că bufnițele nu sunt niciodată „păsări de companie” ideale și că ele necesită respect pentru instinctele lor.

Au nevoie de îngrijire specializată și constantă

Deși majoritatea animalelor de companie pot fi lăsate în grija unui petsitter sau într-o pensiune specializată în caz de călătorii, bufnițele sunt o cu totul altă poveste. Nu este deloc simplu să găsești o persoană dispusă să hrănească o bufniță și să gestioneze murdăria lăsată în urmă.

Cu alte cuvinte, deținerea unei bufnițe îți limitează drastic posibilitățile de a călători. Dacă îți dorești o bufniță ca animal de companie, fii pregătit pentru responsabilitatea de a rămâne acasă și de a te ocupa de toate nevoile ei.

Așa că, dacă îți plac bufnițele, sprijinirea unui centru de reabilitare este cea mai bună modalitate de a le ajuta și de a avea ocazia să interacționezi cu aceste păsări minunate într-un mod sigur și adecvat.

Urmărește mai jos producțiile video ale PetsCats.ro:

sursa foto: Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *