8 obiecte folosite de animalul tău de companie pe care sigur nu le cureți suficient de des

Foto: Canva Foto: Canva

Hainele și vasele noastre sunt curățate după fiecare utilizare, în timp ce așternuturile și toaleta sunt curățate săptămânal, dacă nu mai frecvent. Ni se pare firesc. Totuși, mulți proprietari omit faptul că aceeași atenție trebuie îndreptată și asupra obiectelor cu care animalele de companie intră zilnic în contact, potrivit PetMojo.com.

1. Lada de nisip a pisicilor

Lada de nisip a pisicii nu este diferită de toaletele oamenilor. De aceea, este recomandat să cureți zilnic nisipul folosit și să-l înlocuiești cu unul curat. Totuși, nu trebuie să te oprești aici. Ar trebui să cureți și să dezinfectezi întreaga litieră săptămânal, dacă nu chiar mai des.

Și da, asta înseamnă să arunci tot nisipul și să cureți lada corespunzător cu săpun și apă. Asigură-te că eviți produsele cu parfumuri puternice. Acestea pot forța pisica să evite lada curată, iar într-o astfel de situație, ea va alege să-și facă nevoile în altă parte.

2. Bolurile pentru mâncare și apă

Îți poți imagina să mănânci dintr-o farfurie murdară sau să bei apă dintr-un pahar murdar? Nici animalul tău nu este de acord. De aceea, ar trebui să speli și să dezinfectezi bolurile pentru mâncare și apă zilnic — dacă nu după fiecare utilizare — pentru a elimina bacteriile.

Din păcate, cercetările arată că doar aproximativ 12% dintre proprietarii de animale fac asta, iar aproape 18% le spală mai rar decât o dată la trei luni – dacă o fac vreodată.

3. Culcușul animalelor de companie

De-a lungul zilei, animalul tău intră în contact cu mai multe tipuri de bacterii, fungi, acarieni, purici, căpușe și alți inamici nedoriți. Iar dacă are un pat al lui, toate aceste microorganisme vor ajunge acolo, în cele din urmă. Prin urmare, este firesc ca, la fel cum ne spălăm regulat lenjeria de pat, să avem grijă să curățăm și să dezinfectăm patul patrupedului cel puțin o dată sau de două ori pe lună.

Cel mai bun mod de a face acest lucru este folosind apă fierbinte și detergent de rufe. Iar dacă animalul a fost recent bolnav, este recomandă curățarea mai frecventă a culcușului.

4. Zgărzile, lesele, hamurile

Aceste trei articole de mai sus sunt cele mai evidente lucruri care trebuie curățate, dar de care majoritatea proprietarilor de animale uită. Gândește-te la germenii și bacteriile care se adună pe lesa câinelui sau pe hamul pisicii tale. Vorbim despre obiecte ce sunt purtate toată ziua.

Zgărzile vor deveni contaminate cu bacterii și mătreață. Ele pot contribui la apariția erupțiilor pe gâtul animalului, în special la câini.

Dacă lesa sau zgarda este făcută din nylon, material textil sau neopren, cel mai bun mod de a o curăța este să o înmoi într-o chiuvetă cu apă fierbinte și să o freci cu săpun și o perie.

5. Jucăriile animalelor

Imaginează-ți că bagi un obiect în gură, apoi este aruncat în curte sau prin cameră și îl bagi din nou în gură. Exact asta face animalul tău cu aproape fiecare jucărie pe care i-o dai. Nu este de mirare că jucăriile pentru animale sunt printre cele mai murdare obiecte din locuință, mai ales cele care ajung și pe afară.

Jucăriile folosite de un câine care salivează mult sau de un animal cu probleme dentare pot fi, de asemenea, terenuri fertile pentru bacterii și germeni.

Jucăriile de pluș sau pânză pot fi băgate în mașina de spălat și uscate, în timp ce cele mai dure ar trebui spălate în chiuvetă.

6. Cuștile și transportatoarele

Pentru cele  folosite regulat, curățarea săptămânală sau lunară este ideală. Dacă ne referim doar la folosirea pentru vizitele la veterinar, este cel mai bine ca aceste cuști să fie curățate după fiecare utilizare — astfel nu vei uita.

Transportatoarele moi pot fi curățate cu apă caldă și săpun, dar trebuie să se usuce complet înainte de a permite animalului să le folosească din nou. Cuștile dure, cum ar fi cele din plastic sau metal, pot fi curățate cu un furtun, o perie și un săpun prietenos cu animalele.

7. Pături și mobilier

Multe animale preferă să se așeze pe aproape fiecare pătură și piesă de mobilier din locuință. Când cureți canapeaua, încearcă să folosești un aspirator sau o cârpă umedă pentru a îndepărta părul și mătreața animalului. Poți curăța petele amestecând 1/4 cană de oțet, 3/4 apă caldă și 1 lingură de detergent de vase într-o sticlă cu pulverizator.

8. Ansamblurile de joacă pentru pisici

Curăță-le la fel cum ai curăța orice altă piesă de mobilier — aspiră părul, apoi curăță petele cu produse de curățare sigure pentru animale. Pentru cele mai bune rezultate, încearcă să cureți cu abur ansamblul.

Foto: Canva

Urmărește mai jos producțiile video ale PetsCats.ro:

Foto: Canva

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *