Cruzime fără margini în Dolj: O bătrână de peste 70 de ani își omoară cu furca propriul câine, legat în lanț / Poliția a deschis o anchetă

furca pentru gradina Sursa foto: Wikimedia Commons

Update 17.53: Poliția a deschis o anchetă în cazul bătrânei care și-a omorât câinele cu o furcă. „La data de 11 septembrie a.c., având în vedere imaginile apărute pe o reţea de socializare, în care o femeie aplică mai multe lovituri unui exemplar canin ce se afla în curtea unei locuinţe, din comuna Întorsura, poliţiştii Biroului pentru Protecția Animalelor s-au sesizat din oficiu și efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii situații de fapt şi luării măsurilor legale.”, precizează IPJ Dolj într-un comunicat.

Polițistul din localitate care a fost sesizat, dar nu a luat nicio măsură, va fi cercetat disciplinar, se mai arată în comunicatul IPJ Dolj: „De asemenea, având în vedere afirmaţiile făcute pe aceeaşi reţea de socializare la adresa unui poliţist din cadrul Secţiei 6 Poliţie Rurală Giubega, conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Dolj a dispus efectuarea de verificări, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsuri legale.”

Celălalt câine al bătrânei în cauză a fost preluat de către Asociația pentru Protecția Animalelor Măriuța.

Articolul inițial:

Fapta abominabilă s-a petrecut în comuna Întorsătura, Dolj, în prima zi de școală, iar elevii care se întorceau de la festivitate au filmat totul. Unul dintre copii i-a cerut femeii agresive să se oprească, dar aceasta a reacționat la fel de violent și cu copii, susține profesoara Mădălina Cîrstoci, care a făcut publică filmarea.

Copiii s-au plâns că femeia nervoasă i-a alergat și pe ei cu furca. Cățelul ucis de femeie era legat în lanț și n-a avut nicio șansă să se apere. Animalul a murit după ce a agonizat câteva ore. Pe Facebook (atențe, imagini care vă pot afecta emoțional!), sute de oameni au reacționat după ce au văzut imaginile violente și au făcut mai multe plângeri la Poliția Dolj și Poliția Animalelor Dolj.

Potrivit Legii nr 205/2004, privind protecția animalelor, femeia riscă închisoare de la 2 la 7 ani.

(3) Constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 2 la 7 ani:
a) uciderea animalelor, cu intenție, fără drept;
b) schingiuirea animalelor;

Sursă: Facebook Adopții Animale Dolj

 

Sursa foto: Wikimedia Commons

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *