Ce trebuie să faci când vezi câini fără stăpân pe stradă. Cum îi poți salva de frig și foame

Ștefania Voiculescu 4 noiembrie 7 comentarii 6708 vizualizări
Când vezi un câine maidanez pe stradă, e recomandat să apelezi la Poliția Locală sau la Instituțiile abilitate să se ocupe cu gestionarea câinilor fără adăpost. Sursă Foto: pixabay.com

Din păcate, în România continuă să fie foarte mulți câini ai străzii. Dacă te întrebi ce ai putea face când te întâlnești cu un cățel fără stăpân, iată care e răspunsul, potrivit ASPA.

Când vezi un câine maidanez pe stradă, e recomandat să apelezi la Poliția Locală sau la instituțiile abilitate să se ocupe cu gestionarea câinilor fără adăpost.

Îți prezentăm care sunt instituțiile abilitate să se ocupe cu gestionarea câinilor fără stăpân din marile orașe ale României, precum și numerele de telefon la care îi poți contacta pe reprezentanții acestora.

Unde poți apela dacă vezi câini fără stăpân pe stradă

În București, Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor (ASPA) este instituția care se ocupă de gestionarea câinilor maidanezi. Reprezentanții instituției pot fi contactați la numărul de telefon 021.312.9555, de luni până vineri, în intervalul orar 08:00 – 16:00.

În Timișoara, societatea Danyflor este responsabilă cu gestionarea câinilor fără stăpân. Cetățenii pot lua legătura cu un reprezentant al Danyflor la numărul de telefon 0724.389.288, de luni până vineri, în intervalul orar 09:00 – 18:00, și sâmbăta, între 10:00 – 14:00.

În Cluj-Napoca, Centrul de gestionare câini fără stăpân este instituția la care pot apela cetățenii la numărul de telefon 0264.415.788, de luni până vineri, în intervalul orar 07:00 -15:00, și sâmbăta și duminica de la 09:00 – 11:00.

În Iași, Salubris este instituția abilitată pentru gestionarea câinilor fără adăpost. Numărul de telefon al instituției este 0232.276.244.

Numere de telefon valabile

În Constanța, Serviciul Gestionare Animale Abandonate din cadrul Primăriei poate fi contactat la numărul de telefon 0733.045.213, de luni până vineri, în intervalul orar 10:00 – 14:00.

În Brașov, Adăpostul Public Stupini – Serviciul Gestionarea câinilor fără stăpân Brașov are numărul de telefon: 0268.547.815.

În Sibiu, Serviciul Public de Gestionare a Câinilor Fără Stăpân poate fi contactat la numărul de telefon 0372.743.677, de luni până joi, în intervalul orar 08:00 – 15:00, și vineri, între orele 08:00 – 12:00.

Cauza principală care duce la existența câinilor maidanezi este abandonul masiv. Potrivit legii, abandonarea animalelor constituie contravenție și se sancționează cu amendă cuprinsă între 3.000 și 12.000 de lei.

Urmărește mai jos producțiile video ale PetsCats.ro:

Sursă Foto: pixabay.com

Comentarii

  1. Ii salvam de frig si de foame, ca sa fie omorati dupa 14 zile in ,,adapost,,, adica in lagarele mortii?

  2. Și dacă nu suntem în orașele specificate,ce facem?Oare Poliția locală nu vede animalele de pe stradă?Oare Primăria care administrează domeniul public,nu vede?O aiureală de recomandare.

  3. Am oferit unei cățelușe adăpost,hrana,sterilizata și a fost omorâtă în bătaie de un vecin.Am făcut sesizare la protecția animalelor,dar se pare că nu găsim înțelegere nici la autorități.

  4. Sigur că da, e mai bine să fie în viață decât să fie omorât în 14 zile, nu chem oamenii răi

  5. Din păcate, oamenii au devenit mai răi decât ființele necuvantătoare! Fără o monitorizare atentă a zonelor unde sunt abandonate (pentru a putea fi aplicată legea prin amenzi contravenționale și chiar detenție) și un program de sterilizare susținut de către autoritățile competente, problema animalelor abandonate, ce suferă cum nu ne închipuim… nu se va rezolva vreodată!

  6. Sa fie luați toți banii din pensiile speciale din parlament etc si sa fie donati centrelor de îngrijire a animalelor.

  7. Trebuie început cu asigurarea sterilizării gratuite și amenzi drastice pt. cei care abandonează animale, cei care nu pot plăti să facă muncă în folosul comunității. Cuantumul banilor pt. adăposturi în timp ar trebui să scadă. Gestionarea adăposturilor să fie verificată de către Asociația Iubitorilor de animale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *