Gândacul Goliath, cea mai mare insectă din lume, este ținut ca animal de companie. Cum este îngrijit „mastodontul”

gandac goliath

Gândacul Goliath este o creatură fascinantă datorită dimensiunilor sale remarcabile și caracteristicilor sale unice, transmite AnimalsAroundTheGlobe. Ceea ce îi diferențiază sunt proeminențele impresionante, asemănătoare unui corn, pe care le folosesc pentru apărare și atragerea potențialilor parteneri.

Gândacii Goliath sunt cunoscuți și pentru culorile lor metalice superbe, care variază de la verde la violet și cupru. Nu este de mirare că aceste creaturi incredibile au captat atenția multor oameni din întreaga lume, iar mulți entuziaști le țin ca animale de companie.

Gândacul Goliath trăiește în mod obișnuit în pădurile tropicale din Africa, în țări precum Kenya, Tanzania sau Coasta de Fildeș, unde poate fi găsit pe copaci. Sezonul ideal pentru a-i observa este cel ploios, când există o abundență de fructe și flori de care se pot hrăni. Aceste insecte sunt nocturne, fiind mai active noaptea.

Acești „mastodonți” joacă un rol esențial în mediul lor ca reciclatori. Se hrănesc cu lemn și material vegetal în descompunere, descompunându-le și returnând solului substanțe nutritive esențiale. Din păcate, aceste insecte impresionante se confruntă cu numeroase amenințări, inclusiv pierderea habitatului din cauza despăduririlor și comerțul ilegal pe piața animalelor de companie și a suvenirurilor.

Dietă și durată de viață

În ciuda mărimii lor intimidante, aceste insecte sunt inofensive pentru oameni. Unul dintre aspectele fascinante ale gândacilor Goliath este dieta lor – consumă în principal sevă de copac, fructe și nectar. De asemenea, se știe că mănâncă bălegar. În ceea ce privește durata de viață, unele specii pot trăi până la cinci ani în captivitate.

Pentru a prospera, acești gândaci au nevoie de un habitat cu temperaturi de 20-25°C și umiditate de 60-70%.

Cum trebuie amenajat habitatul

Potrivit site-ului DavidsBeetles.com, trebuie să umpleți baza recipientului cu flake soil (substrat special pentru anumite insecte) într-un strat de 5 cm grosime. Puneți obiecte precum bețe sau scoarțe la suprafață. În cele din urmă, nu uitați să schimbați în mod regulat fructele sau gelatina pentru gândac.

Sursa foto: Andrey Donnikov | Dreamstime.com

Citește și: Animale de companie mai puțin obișnuite: gândacul șuierător din Madagascar / Fiind inofensivi, pot fi crescuți de către cei care doresc să depășească frica de insecte

Urmărește mai jos producțiile video ale PetsCats.ro:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *