Veterinarii voluntari lucrează în ture pentru a ajuta animalele afectate de inundațiile din Spania

Sursa foto: Canva Foto: Canva

Veterinarii voluntari din orașul spaniol Paiporta, din regiunea Valencia lovită de inundații, sunt atât de solicitați, încât lucrează în ture pentru a trata animalele la nevoie. Aceștia oferă îngrijiri într-o stație de prim ajutor improvizată, unde folosesc medicamente și echipamente donate, potrivit Independent.

Paiporta se numără printre suburbiile Valenciei considerate „zona zero” a inundațiilor de la finalul lunii octombrie, care au provocat moartea a peste 200 de persoane și dispariția a aproape 100. Străzile sunt încă pline de noroi și de gunoaie – un focar în care se dezvoltă bacterii precum Leptospira.

„Veterinario”, spațiu improvizat pentru animalele afectate de inundații

Proprietarii de câini sunt nevoiți să își poarte animalele în brațe în timp ce străbat străzile pline de noroi, pentru a-i împiedica să înghită apă poluată

„Animalele care nu sunt vaccinate corespunzător sunt expuse unui risc ridicat. Din acest motiv, subliniem că este aproape mai bine să le scoată la plimbare pe acoperișuri”, a explicat Marian Sancho, unul dintre medicii veterinari care deservesc cabinetul improvizat într-un fost magazin.

Spațiul este marcat cu un semn pictat manual „VETERINARIO” (cabinet veterinar). Aici, animalele sunt tratate gratuit, iar cele care au nevoie de îngrijiri complexe sunt direcționate către o clinică universitară din centrul orașului Valencia, în urma triajului.

Studenții, parte din echipa de voluntari

Veterinarul Nuria Capdepons spune că animalele au primit antibiotice și antiparazitare pentru a reduce riscul de zoonoză, o boală infecțioasă a oamenilor transmisă de animale.

În zonele învecinate, de asemenea, devastate de ape, sunt înființate centre de îngrijire pop-up similare. Aceste spații sunt conduse de profesioniști neremunerați și de studenți din întreaga țară. Pentru că sunt suprasolicitați, voluntarii lucrează în schimburi, în funcție de disponibilitate și de nevoi.

De exemplu, Laura, în vârstă de 20 de ani, l-a adus pe Daly, Yorkshire Terrier-ul ei la cabinet. Medicii de aici i-au administrat o perfuzie cu soluție salină pentru a trata deshidratarea.

„Am adus-o aici pentru că nu mâncase bine de câteva zile, vomita și nu știam ce este”, a spus ea.

Foto: Canva

Urmărește mai jos producțiile video ale PetsCats.ro:

Foto: Canva

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *