Expert în relația om-animal: Nu, câinele tău nu este copilul tău / Iată de ce ar trebui să nu mai tratați animalele de companie ca pe niște copii

Redacția 28 octombrie 0 comentarii 2706 vizualizări
carucioare pentru caini Sursa foto: Pexels / Hugo Sykes

Proprietarii de animale de companie își tratează uneori animalele ca pe niște copii, dar este important să recunoaștem diferența dintre animalele de companie și copiii umani în beneficiul ambelor părți, spune Phillip Tedeschi, un expert de top în legăturile dintre oameni și animale, potrivit Country Living.

Tedeschi, director executiv al Institutului pentru Conexiunea Om-Animal, subliniază că, deși animalele de companie pot împărtăși unele trăsături cu copiii, ele sunt ființe distincte, cu propriile comportamente și nevoi. O tendință comună, în special pe rețelele de socializare, este îmbrăcarea animalelor de companie în haine asemănătoare celor umane și atribuirea unor trăsături umane, ceea ce poate estompa granița dintre tratarea animalelor ca animale și tratarea lor ca oameni. „Mie personal nu-mi place termenul «copii cu blană». Îmi doresc foarte mult [ca animalele] să fie capabile să fie un câine sau o pisică, nu ceva comparabil cu un copil uman. În unele cazuri, există asemănări, dar există și diferențe”, a declarat el.

Înțelegerea preferințelor individuale ale animalelor de companie este esențială pentru menținerea bunăstării acestora și prevenirea problemelor comportamentale, precum agresivitatea. Tedeschi subliniază că animalele, la fel ca oamenii, au preferințe și modalități de a comunica disconfortul, care nu ar trebui ignorate. De exemplu, dacă un câine evită în mod repetat anumite activități sau prezintă semne de anxietate (cum ar fi tremuratul sau curbarea buzelor), este important ca proprietarul să recunoască și să respecte aceste semnale.

Citește și: În națiunea cu cea mai scăzută rată a natalității cresc accelerat vânzările de cărucioare pentru câini / Unele companii au renunțat la modelele pentru copii

Tedeschi preferă să își trateze animalele de companie ca pe membri unici ai gospodăriei, mai degrabă decât ca pe unul dintre copii. „Cred că, într-un fel, mulți oameni ar putea avea o relație mai profundă cu animalele lor de companie dacă îi permit unui animal să fie el însuși”, a explicat el. Nevoile unui animal sunt diferite de ale unui copil.

În viața de zi cu zi, proprietarii iau multe decizii pentru animalele lor, de la orele de hrănire la activitățile de joacă, dar este esențial să observe reacțiile animalelor de companie la aceste alegeri. Acordând atenție micilor semnale pe care le dau animalele de companie, proprietarii se pot asigura că oferă un mediu favorabil care respectă autonomia animalului. Comunicarea eficientă între animalele de companie și stăpâni, bazată pe observație și înțelegere, creează relații mai sănătoase și mai profunde.

În cele din urmă, la fel cum animalele de companie pot sesiza schimbările subtile ale dispoziției stăpânului lor, ele își comunică, de asemenea, stările emoționale.

Urmărește mai jos producțiile video ale PetsCats.ro:

Sursa foto: Pexels / Hugo Sykes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *