Organizație: Evitați produsele din plastic pentru animalele de companie / Acest material, găsit în jucării sau castroane, poate afecta serios sănătatea acestora

plastic pets Sursa foto: EarthDay.org

Plasticul nu afectează doar oamenii, ci și animalele de companie. Din acest motiv, proprietarii ar trebui să opteze pentru produse fabricate din metal, ceramică sau sticlă. Un studiu realizat de EarthDay.org a subliniat pericolele expunerii animalelor de companie la plastic, dezvăluind că microplasticele și substanțele chimice precum bisfenolul A (BPA) și ftalații, găsite în multe produse din plastic, pot avea efecte grave asupra sănătății animalelor, relatează All Natural Pet Care.

La fel ca oamenii, animalele de companie sunt vulnerabile la substanțele toxice din plastic, care pot elibera compuși chimici periculoși în corpul lor, provocând boli grave precum cancerul, insuficiența hepatică și infertilitatea.

Animalele intră frecvent în contact cu materialele plastice prin jucării, așternuturi și ambalaje alimentare, ceea ce le expune la substanțe chimice care se degradează în microplastice. Acestea pot transporta bacterii, metale și alte toxine, crescând riscurile pentru sănătatea animalelor. În raportul „Pets vs. Plastics”, EarthDay.org recomandă ca proprietarii să aleagă produse realizate din materiale naturale, precum jucării din bumbac organic, cânepă sau cauciuc natural, evitând fibrele sintetice precum poliesterul și acrilicul.

Raportul subliniază, de asemenea, importanța depozitării și ambalării corecte a alimentelor. De exemplu, actrița Amanda Seyfried a descoperit, după ce și-a testat câinele, Finn, niveluri ridicate de ftalați în mâncarea acestuia.

Cercetătorii au descoperit cantități alarmante de microplastice în creierul uman, relatează G4Food. Într-un studiu, toate cele 91 de probe de creier examinate din corpuri autopsiate conțineau microplastice, cu concentrații de 10 până la 20 de ori mai mari decât în probele de ficat și rinichi prelevate de la aceleași persoane. În unele cazuri, s-a constatat că în unele probe de creier microplasticele reprezentau 0,5% din greutatea lor totală.

Urmărește mai jos producțiile video ale PetsCats.ro:

Sursa foto: EarthDay.org

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *