Un studiu inovator arată că interacțiunea socială joacă un rol esențial în prelungirea duratei de viață a unui câine, oferind noi speranțe proprietarilor de animale de companie care își doresc să petreacă mai mult timp cu companionii lor dragi, transmite publicația The Brighter Side of News.
Condusă de Noah Snyder-Mackler de la Arizona State University (ASU) School of Life Sciences, cercetarea a implicat o analiză cuprinzătoare a unui sondaj care a acoperit 21.410 câini, ca parte a Dog Aging Project. Rezultatele arată că socializarea este de cinci ori mai eficientă în prelungirea vieții unui câine decât factori precum situația financiară a proprietarului.
Siguranța emoțională și camaraderia oferite prin interacțiunea socială sporesc semnificativ bunăstarea generală a unui câine, ceea ce, la rândul său, contribuie la longevitatea acestuia.
Cu toate acestea, în timp ce implicarea socială este vitală, studiul subliniază că o abordare holistică este esențială pentru o sănătate optimă și longevitate la câini. Aceasta include nu numai interacțiunea socială, ci și dragostea, alimentația adecvată, exercițiile fizice regulate și îngrijirea veterinară constantă. Acești factori combinați contribuie la asigurarea faptului că animalele de companie nu numai că trăiesc mai mult, dar duc și o viață mai sănătoasă și mai fericită.
Studiul a scos la iveală și unele rezultate neașteptate, cum ar fi o asociere negativă între numărul de copii dintr-o gospodărie și sănătatea câinelui, precum și o incidență mai mare a bolilor la câinii din gospodăriile mai bogate. Aceste constatări evidențiază complexitatea factorilor care influențează sănătatea și durata de viață a unui câine.