Animalele de companie și legătura lor cu sănătatea mintală: cum ne pot ajuta

caine, caine iubitor, caine cu femeie, animale de companie Sursa foto: pexels.com

Mai multe studii au arătat că există o legătură puternică între animalele de companie și sănătatea mintală a fiecăruia. Un studiu de la Mental Health Organization arată cum ne poate ajuta un animal la îmbunătățirea sănătății mintale.

Cum poate un animal de companie să-mi ajute sănătatea mintală?

Îngrijirea unui animal de companie ne poate ajuta sănătatea mintală în mai multe moduri, inclusiv:

  1. Creșterea activității fizice. Proprietarii de câini își scot probabil animalele de companie la plimbare sau la alergat în fiecare zi. Aceasta poate fi o modalitate distractivă de a integra exercițiul fizic în rutina dumneavoastră
  2. Oferirea de companie. Animalele de companie vă pot oferi un sentiment de siguranță și o persoană cu care să împărțiți ziua. Grija pentru ele vă poate ajuta să vă simțiți dorit și necesar. Acest lucru poate fi deosebit de valoros pentru persoanele în vârstă sau pentru cele care locuiesc singure.
  3. Reducerea anxietății. Prietenia unui animal de companie vă poate ajuta să vă reduceți anxietatea
    creșterea încrederii în sine. Animalele de companie ascultă foarte bine, oferă iubire necondiționată și nu vă vor critica. Acest lucru vă poate îmbunătăți încrederea în sine, mai ales dacă vă simțiți izolat sau neînțeles.
  4. Vă ajută să cunoașteți oameni noi. Proprietarii de câini se opresc adesea și discută între ei în timpul plimbărilor. Dar și alte animale de companie pot fi o modalitate de a cunoaște oameni: în magazinele pentru animale, la cursuri de dresaj sau în grupuri online, de exemplu
  5. Adaugă structură zilei dumneavoastră. Hrănirea, exercițiile și îngrijirea unui animal de companie vă pot ajuta să vă mențineți o rutină zilnică, ceea ce vă poate ajuta să vă simțiți mai bine ancorat și mai concentrat. Aceasta vă poate oferi un scop și un sentiment de realizare.

De asemenea, animalele de companie pot fi de ajutor în cazul unor afecțiuni specifice. De exemplu, persoanele cu ADHD pot beneficia de structura și rutina de care are nevoie un animal de companie. Gestionarea responsabilităților animalului lor de companie și urmărirea timpului – pentru a-l hrăni sau plimba la timp, de exemplu – îi poate ajuta în alte domenii ale vieții lor.

Unele persoane cu ADHD sunt hiperactive – în special copiii – și joaca cu un animal de companie poate fi o modalitate excelentă de a elibera excesul de energie, fie că este vorba de plimbarea unui câine sau de alergatul cu un pisoi.

Persoanele autiste pot beneficia de pe urma unui animal de companie. Animalele de companie oferă tipul de relație necondiționată care poate ajuta o persoană să-și dezvolte abilitățile sociale și încrederea în sine. Ele pot oferi un sentiment de calm și reasigurare dacă stăpânul lor se simte copleșit. Copiii autiști cu probleme senzoriale își pot implica animalele de companie în activități de integrare senzorială pentru a-i ajuta să se obișnuiască cu senzația pe care o simte ceva pe pielea lor, cu mirosul sau cu sunetul.

Este potrivit pentru mine să am un animal de companie?

A avea un animal de companie este un angajament serios și nu ceva de făcut din capriciu. Va trebui să aveți timp, bani și energie pentru un animal de companie, precum și un mediu familial calm, cu rutină și consecvență. Adoptarea unui animal de companie sau ajutarea unui prieten cu al său vă poate ajuta să vă dați seama dacă să aveți propriul animal este potrivit pentru dumneavoastră.

Urmărește mai jos producțiile video ale PetsCats.ro:

Sursa foto: pexels.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *