De ce sunt hamsterii animale de companie care pot oferi sprijin emoțional: ”Cine zice că un câine are prea multă energie, nu mi-a cunoscut hamsterii”

hamster

Hamsterul poate fi considerat un sprijin emoțional atât de adulți, cât și de copii. Ei pot îmbunătăți semnificativ starea stăpânilor datorită comportamentului jucăuș. Hamsterii au și câteva nevoi speciale de care stăpânii lor trebuie să țină cont.

,,Ochii calzi ca două mărgele negre, blana pufoasă, lăbuțele mici care țin în palme o sămânță de floarea soarelui, la care ronțăie cu spor și poftă, numele ei este Bella. La capătul opus al cuștii este Cranți, burtos și tare simpatic. Cranți și Bella au fost primii mei hamsteri. Nu aveam în gând neapărat să îi cumpăr, a fost dragoste la prima vedere. Voiam un animăluț, unul care să fie iubitor și de care să pot avea grijă, dar nu m-am putut decide la unul singur, așa că mi-am asumat responsabilitatea și am cumpărat doi hamsteri. Acum, suntem de nedespărțit. După trei luni, Bella mi-a făcut o surpriză, am devenit bunic! Aveam în grijă opt pui de hamsteri mici, mici și plăpânzi. Mi-a fost greu să am grijă de toți, nu am simțit când a trecut timpul, iar după câteva  luni, am decis să donez puii de hamsteri unor copii care erau nerăbdători să-i primească. În tot acest timp, am avut zece suflete la mine în casa. A fost agitație, multă energie, nu se săturau de joacă și îmi plăcea mereu să-i privesc cum aleargă. Cine zice că un câine are prea multă energie, nu mi-a cunoscut hamsterii! Acum, nu pot să stau fără ei. Fac parte din viața mea”, a declarat pentru PetsCats.ro Cristian Valentin Ploscar, manager și ”bunicul” celor opt hamsteri.

Medicii veterinari ne recomandă să fim atenți la nevoile lor, chiar din primele zile, să interacționăm cu ei și să îi obișnuim cu atingerea și joaca. De asemenea, alimentația să fie una adecvată, iar apa să fie mereu proaspătă.

”In general sunt animale sociabile, dacă sunt abordați cu grijă și atenție, sunt ușor de îngrijit. De asemenea, trebuie să ținem cont de faptul că sunt animale nocturne și să le respectăm programul normal de viață”, a declarat pentru PetsCats.ro medicul veterinar Alexandru Buzdea.

Habitatul hamsterului este extrem de important. Sunt animale de companie populare, dar au anumite cerințe speciale pentru a-i menține veseli și sănătoși.

Înțelegerea nevoilor hamsterului tău:

  1. Cușca să aibă o dimensiune de minim 70/40 cm, iar dacă lăsați o pereche în cușcă, rozătoarele se reproduc rapid.
  2. Așternutul să fie unul adecvat: pot fi peleți, rumeguș, talaș sau așternut special de hârtie (găsiți la petshop)
  3. Au nevoie de jucării precum roată pentru alergare, scărițe și spații de cățărare
  4. Spații de ascuns (găsiți la petshop). Sunt diferite accesorii făcute din lemn sau nucă de cocos, chiar comestibile, însă hamsterul de multe ori le roade.
  5. Hrana comercială specială pentru hamsteri: legume proaspete, amestec de semințe, cereale și legume uscate. Atenție, fructele proaspete date în exces pot duce la tulburări de metabolism. Fără ceapă, fasole nefiartă sau dulciuri.

Speranța de viață a unui hamster este de obicei de 2-3 ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *