De ce câinii mănâncă iarbă? 5 motive posibile, plus ce ar trebui să facă stăpânii

caine, caine care mananca iarba, animale de companie, pets Sursa foto: pexels.com

Proprietarii de animale de companie au o mulțime de responsabilități – trebuie să îi spălați, să îi plimbați și să îi hrăniți și, bineînțeles, să le oferiți multă dragoste.

Când vine vorba de mâncare, o dietă nutritivă și echilibrată este cea mai bună, dar uneori câinele dumneavoastră are o idee proprie. Acesta poate renunța la cina pentru resturi căzute, propriul rahat sau chiar iarbă. Nu toate alimentele umane și plantele de exterior sunt sigure pentru câini, așa că este important să fiți cu ochii pe tendințele lor, relatează USA TODAY.

Mâncatul de iarbă poate părea ciudat pentru noi, dar este destul de comun pentru câini. Un studiu realizat la Facultatea de Medicină Veterinară a Universității Davis din California a constatat că 68% dintre câini mănâncă iarbă sau plante zilnic sau săptămânal.

Iată câteva motive pentru care ar putea căpăta acest obicei:

  1. Comportament învățat

Ar putea fi ceva ce au învățat de la un alt câine sau de-a lungul timpului. Cățelușii mamelor care au mâncat iarbă sunt mai predispuși să imite comportamentul, spune Dr. Katherine Houpt, profesor la Cornell College of Veterinary Medicine.

2. Calmarea stomacului 

Câinii au reflux, la fel ca noi și pot încerca să îl calmeze mâncând iarbă, a declarat anterior medicul veterinar Diana Watkins Acesta este motivul pentru care este posibil să vedeți iarbă sau bețe în voma lor.

3. Pica

Câinii care mănâncă iarbă ar putea avea o afecțiune numită pica, care provoacă mâncatul compulsiv de obiecte nealimentare, cum ar fi iarba sau pietrele, potrivit Great Pet Care.

4. Legături cu sălbăticia

De asemenea, este posibil ca ei să își urmeze instinctele ancestrale. Câinii sălbatici își obțin o mare parte din fibre din iarbă sau bețe din stomacul prăzii pe care o mănâncă.

5. Curiozitatea

În unele cazuri, câinii ar putea mânca iarbă pentru a investiga mirosuri interesante. Câinii au un organ între nas și gură numit organul vomeronasal, care este „al șaselea simț” al lor, potrivit lui Houpt.

„Dacă într-adevăr vrea să își dea seama cine a trecut pe aici sau cine a urinat aici, având iarba în gură le va permite să perceapă asta mult mai bine”, a spus ea.

Pășunatul ocazional nu este o problemă, dar trebuie să fiți atenți la orice erbicide sau pesticide pulverizate pe iarbă care sunt toxice pentru câini. Paraziții precum viermii anchilozați sau viermii rotunzi sunt un alt motiv de îngrijorare – aceștia pot proveni din reziduurile fecale de la alți câini și sunt dăunători pentru ingerarea câinelui dumneavoastră.

Dacă câinele dumneavoastră mănâncă iarbă și vomită constant, cel mai probabil are probleme gastrointestinale – este timpul să mergeți la veterinar, spune Houpt.

Îți poți antrena câinele să nu mai mănânce iarbă aducându-i dulciuri la plimbare și însoțindu-l atunci când iese să își facă nevoile, potrivit VCA Animal Hospitals. Distrageți-i ușor atenția sau dați-i un semnal verbal dacă se apleacă spre iarbă.

Urmărește mai jos producțiile video ale PetsCats.ro:

Sursa foto: pexels.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *