ONG-urile pentru protecția animalelor propun „România Fără Blănuri” / Peste 74.000 de români au semnat petiția depusă la Parlament

iepure alb in cusca

Humane Society cere desființarea fermelor în care sunt crescute animale pentru blănuri. Peste 74.000 de români au semnat petiția. Campania se desfășoară și la nivel internațional.

„Astăzi depunem la Palatul Parlamentului semnăturile pentru interzicerea fermelor de blănuri în țara noastră. Marți, 1 octombrie, proiectul de lege va fi din nou pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputaților, și sperăm că atât Comisia pentru Agricultură, cât și Camera Deputaților în ansamblul ei vor vota pentru a opri cruzimea împotriva animalelor. Împreună putem schimba în bine viața animalelor! Vă mulțumim!”, au scris cei de la Humane Society pe Instagram.

Campania „România Fără Blănuri” este susținută și de vedete. Dana Săvuică a postat pe contul său de Instagram un apel către deputații din Parlamentul României, dar și către ceilalți cetățeni.

„Este un moment crucial pentru România, mai ales că marți, 1 octombrie, deputații din Comisia de Agricultură vor vota pentru închiderea fermelor de blănuri. Suntem pe ultima sută de metri, după 4 săptămâni în care proiectul a stat pe ordinea de zi și doi ani de amânări. Vocile puternice, ca a ta, pot face diferența! Mesajul tău poate influența direct opinia publică și poate fi decisiv în votul de marți. Deputații trebuie să simtă că publicul își dorește cu adevărat o Română fără blănuri! Eu susțin cu toată inima «România Fără Blănuri»”, a scris vedeta pe contul său, unde este urmărită de aproape 150.000 de oameni.

Fermele de blănuri au fost interzise în mai multe țări din întreaga lume, în contextul unor inițiative majore de protecție a animalelor.

1. Regatul Unit: A interzis toate fermele de blănuri în 2000.
2. Austria: A interzis fermele de blănuri în 2004.
3. Croația: A interzis toate fermele pentru blănuri în 2017.
4. Olanda: A interzis toate fermele de blănuri în 2013.
5. Suedia: A interzis toate fermele de blănuri în 2000.
6. Germania: A interzis creșterea nurcilor și a altor animale pentru blană în 2016.
7. Luxemburg: A interzis fermele de blănuri în 2018.
8. Republica Cehă: A luat măsuri pentru a interzice fermele de blănuri, deși implementarea completă este încă însoțită de controverse și dezbateri.
9. Canada: Anumite provincii, inclusiv British Columbia, au cerut interzicerea fermelor de blănuri, iar unele orașe mari, precum Vancouver, au implementat deja interdicții locale.

Iepurele este un animal de companie popular care este crescut și în fermele pentru blănuri.

Sursa foto: Krugloff | Dreamstime.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *