Te gândești să îți faci un acvariu? Iată care este cel mai rezistent pește și ce specii au întreținere redusă (FOTO)

pesti in acvariu Sursa foto: Pixabay / Irina_kukuts

Atunci când selectați o specie de pești pentru acvariul dumneavoastră, intervin mai mulți factori, precum adaptabilitatea, nutriția, întreținerea și durata de viață, transmite PetMojo. Deși nu există o singură specie care să se remarce ca fiind cea mai sănătoasă în general, anumiți pești excelează în anumite categorii.

Cei mai buni pentru supraviețuirea în diferite condiții de apă

Diferite variații de Guppy. (Sursa foto: Wikimedia Commons)

Guppy sunt pești de apă dulce rezistenți, ceea ce îi face o alegere de top pentru majoritatea acvariilor de acasă. Ei se adaptează bine la o gamă largă de condiții ale apei, prosperând la niveluri de pH cuprinse între 6,0 și 9,0 și la temperaturi cuprinse între 22°C și 28°C. Reziliența lor îi face ideali pentru noii proprietari de pești.

Specia cea mai flexibilă din punct de vedere nutrițional

Pește înger. (Sursa foto: Wikimedia Commons /mendel)

Peștii înger sunt foarte adaptabili în ceea ce privește dieta lor, ceea ce îi face una dintre cele mai ușor de hrănit specii. Fiind omnivori, ei acceptă o varietate de tipuri de hrană, inclusiv pelete, fulgi, bunătăți congelate și plante. Peștii înger pot supraviețui cu o gamă largă de hrană, dar beneficiază de un program de hrănire variat.

Specii cu întreținere redusă

Corydoras (Sursa foto: Wikimedia Commons / Karsten Schönherr)

Peștii Corydoras se hrănesc pe fundul acvariului, necesitând o întreținere minimă. Se hrănesc scotocind pe fundul acvariului și au o dispoziție pașnică, ceea ce îi face o alegere cu întreținere redusă pentru orice acvariu. Cu toate acestea, pot depune ouă, astfel încât este recomandabil să evitați menținerea perechilor de reproducere, cu excepția cazului în care acest lucru este intenționat.

Peștii cei mai pașnici

Rasbora arlechin (Sursa foto: Wikimedia Commons / Roel Balingit)

Peștele Rasbora arlechin sunt foarte sociabili și pașnici, ceea ce îi face o alegere excelentă pentru acvariile comunitare. Se dezvoltă bine alături de specii precum Neon Tetra, Betta și pești zebră, minimizând riscul de agresiune sau comportament prădător.

Cea mai lungă durată de viață

Pește auriu (Sursa foto: Wikimedia Commons)

Peștii aurii sunt cunoscuți pentru longevitatea lor impresionantă, unii trăind până la 15 ani, și chiar 30 în cazuri rare. Pentru a le asigura o viață lungă, peștișorii aurii au nevoie de un spațiu amplu în acvariu, o dietă variată și temperaturi mai scăzute ale apei.

Urmărește mai jos producțiile video ale PetsCats.ro:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *