Cum ne pregătim animalele de companie pentru sezonul rece?

caine-iarna Sursa foto: Pixabay

Trecerea la sezonul rece poate reprezenta un șoc pentru organism, mai ales dacă scăderea temperaturilor este bruscă. Așa cum organismul uman se resimte, la fel și animalele de companie au nevoie de ajutor pentru a se adapta mai ușor la frig. Iată cum le putem ajuta, potrivit Quatre-pattes.org.

Câinii

Protejarea corpului de frig

În funcție de mediul în care trăiesc (în interior sau afară), câinii au nevoie de o pregătire specială pentru sezonul rece. Evident că un cățel care își petrece mai tot timpul în curte va avea nevoie doar de o alimentație mai consistentă. În vreme ce unul de apartament resimte cu siguranță diferențele de temperatură și va fi mai confortabil cu o hăinuță. De asemenea, e de luat în calcul și faptul că rasele cu părul scurt, precum dobermanul, ogarul sau chihuahua, precum și câinii bătrâni, sunt mai sensibili la frig și trebuie acoperiți pe spate. În plus, lăbuțele sunt, după urechi și coadă, părțile cele mai vulnerabile ale câinilor și este necesar să fie protejate.

Așa cum vara, la temperaturi extreme, pot suferi arsuri călcând pe asfaltul încins, la fel iarna, gheața, zăpada și terenul rece le pot cauza degerături. Există în magazinele de specialitate ghetuțe speciale și ele sunt recomandate, în măsura în care câinele le suportă. Este foarte important ca proprietarii să fie extrem de atenți la câinii lor când îi scot afară pe timpul iernii și să îi ducă imediat acasă dacă observă că tremură sau își ridică lăbuțele în mod constant. Nu în ultimul rând, câinii nu se tund iarna și se perie cât mai des, întrucât pielea se usucă mai mult în această perioadă, iar periatul ajută la eliminarea celulelor moarte.

Alimentația

Câinii care stau afară vor avea nevoie de o mâncare cu o consistență calorică mai mare, astfel încât să compenseze efortul pe care corpul lor îl face pentru a se încălzi. La polul opus, cățeii care locuiesc în interior ar trebui să mănânce mai puțin pe timpul sezonului rece. Nu vor face la fel de multă mișcare ca pe timpul verii și, deci, există riscul să ia în greutate. La fel de importantă este și hidratarea. La fel ca în sezonul cald, câinii au nevoie să bea apă proaspătă pentru a evita deshidratarea pielii.

Pisicile

Sursa foto: Pixabay

Întrucât sunt animale care stau mai ales în interior, pisicile nu au nevoie de hăinuțe sau alte accesorii care să le apere de frig. De altfel, ele nici nu vor dori să mai iasă prea mult odată ce simt temperaturile scăzute. Este totuși recomandat să fie încurajate să iasă, pentru a face trecerea la sezonul rece mai ușoară pentru ele.

Dacă pisica obișnuiește să iasă și să se plimbe toată ziua prin împrejurimi, este bine ca în perioada rece să-i creați un loc călduros în care să se adăpostească atunci când se întoarce. Spre deosebire de câini, acestea au nevoie de o alimentație mai bogată în calorii, care să le asigure nivelul optim de energie, indiferent de mediul în care trăiesc.

Urmărește mai jos producțiile video ale PetsCats.ro:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *