Cele mai potrivite 8 animale de companie pentru diferite afecțiuni mintale, potrivit unui psihiatru. Pentru depresie se recomandă un câine, iar pentru TOC o pasăre

toca-pasare

Animalele de companie aduc beneficii uimitoare pentru bunăstarea oamenilor, atât fizică, cât și psihică, transmite Men’s Health. Mai mult, proprietarii de animale de companie tind să fie mai sănătoși în general.

Dr. Judith Joseph, psihiatru din New York, a prezentat, în două videoclipuri publicate pe TikTok, recomandările sale pentru cele mai bune animale de companie în funcție de diferite afecțiuni mintale.

Pentru cei cu depresie, Dr. Joseph recomandă un câine. „Ei percep bine stările oamenilor, sunt empatici și te obligă să ieși afară” și să faci mișcare, spune ea în videoclip. Este recomandată și desfășurarea unei activități cu animalul, precum aruncarea unei mingi. Activitatea fizică, chiar și ușoară, combate depresia prin eliberarea de endorfine, „hormonii fericirii”, care îmbunătățesc starea de spirit și reduc durerea. Exercițiile fizice stimulează și producția de serotonină și dopamină, neurotransmițători esențiali pentru reglarea stării de bine. De asemenea, activitatea fizică ajută la scăderea nivelului de cortizol, hormon asociat cu stresul, și îmbunătățește calitatea somnului, care este adesea afectat în cazurile de depresie.

Dr. Judith Joseph (Sursa foto: captură din video)

Pentru autism, ea recomandă pisicile, menționând că acestea evită contactul vizual intens și înțeleg nevoia de limite fizice. De asemenea, s-a demonstrat că pisicile reduc nivelul de stres la copiii cu autism.

Dacă ați trecut prin traume, ea recomandă un cal: „Ei ajută la construirea încrederii și depășirea temerilor, încurajând legătura și un sentiment de siguranță.”

Pentru anxietate, psihiatrul sugerează peștii: „Privitul lor înotând calmează undele cerebrale și scade tensiunea arterială.”

Datorită succesului videoclipului inițial, Dr. Joseph a adăugat o a doua parte, în care discută despre tulburarea bipolară, ADHD, tulburarea obsesiv-compulsivă (TOC) și demență.

Pentru tulburarea bipolară, ea recomandă un șarpe, menționând că mișcările lor ritmice pot ajuta la stabilizarea stării de spirit.

Șopârlele sunt recomandate pentru ADHD, fiind independente și necesitând întreținere redusă. „[Șopârlele] nu vor copleși pe cei cu probleme de organizare și atenție”, explică ea.

Pentru TOC, Joseph sugerează păsările: „Ele trăiesc într-un mediu controlat, rareori contaminează casa și oferă muzică liniștitoare.”

Pentru persoanele în vârstă cu demență, Dr. Joseph recomandă broaștele țestoase, animale populare în anii ’60. „Acestea sunt mai lente și ar putea ajuta la declanșarea amintirilor.”

Urmărește mai jos producțiile video ale PetsCats.ro:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *