Deparazitarea câinilor și a pisicilor, necesară și în sezonul rece. Încălzirea globală a schimbat ciclul de viață al căpușelor și puricilor

Alexandra Constantin 16 noiembrie 0 comentarii 1565 vizualizări
deparazitare ureche Sursa foto: Freepik

Deparazitarea câinilor și a pisicilor este una dintre cele mai importante măsuri pe care un deținător de animale de companie o poate lua pentru bunăstarea patrupedului său. Aceasta este de două tipuri: internă și externă.

Deparazitarea internă

Aceasta se referă la îndepărtarea paraziților interni prin administrarea de medicamente. Câinii și pisicile sunt gazdele perfecte pentru viermi și alți paraziți pentru că vin adeseori în contact cu suprafețe contaminate. Ei adulmecă, ling și, de multe ori, chiar înghit orice murdărie. În cazul câinilor, acest tip de deparazitare se face de 3-4 ori pe ani, iar în cazul pisicilor, minim de 2 ori pe an.

Deparazitarea externă

Aceasta înseamnă protejarea animalului de paraziții externi precum purici, căpușe sau păduchi. Ei sunt extrem de periculoși, întrucât pot transmite boli, unele chiar foarte grave, care pot fi mortale. În funcție de tipul de medicament ales, deparazitarea externă se face la fiecare 3 luni sau la fiecare 6 luni.

Căpușele și puricii nu dispar în sezonul rece. Iernile tot mai calde au ajutat la înmulțirea paraziților

Așadar, deparazitarea se face pe tot parcursul anului: “Chiar dacă paraziții externi, precum puricii și căpușele, sunt observați cel mai des în perioadele mai călduroase, nu înseamnă că în restul anului ei sunt total absenți’’, spune medicul veterinar Beatrice Ilea pentru Pets&Cats.

Este adevărat că acești paraziți sunt mai puțin rezistenți la frig, însă, cum în ultimii ani, iernile au fost tot mai călduroase, numărul lor nu mai scade ca înainte, iar pericolul la care animalele de companie sunt expuse este destul de mare.

Urmărește mai jos producțiile video ale PetsCats.ro:

Sursa foto: Freepik

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *