Obișnuiești să-ți hrănești cățelul din bol? Iată câteva alternative mai bune, care îl pot stimula mental și îl ajută să scape de plictiseală

Când câinele mănâncă din bol nu este stimulat mental Sursă Foto: pexels.com

Toți câinii au nevoie de stimulare mentală pentru a se dezvolta. Le place să interacționeze cu noi, să se joace cu noi, să se plimbe, să învețe noi comenzi și să fie în preajma noastră. Stimularea mentală reduce anxietatea și contribuie la starea de bine a patrupedului, potrivit HappyHoundsforLife.com.

Ce faci, totuși, când nu ai timp să te joci cu animalul tău? Îi poți da de lucru! În loc să-i dai să mănânce din banalul bol, poți apela la modalități care să-l stimuleze mental și să-i reducă plictiseala.

Ce se întâmplă dacă prietenii noștri cu blană nu primesc suficientă stimulare mentală

Lipsa de stimulare mentală poate duce la o serie de comportamente nedorite, inclusiv:

  • frustrare;
  • anxietate de separare;
  • comportamente distructive;
  • dificultăți de acomodare;
  • incapacitatea de a se descurca în absența stăpânului.

Stimulează-l mental pe cățelul tău și ajută-l să scape de plictiseală!

Renunță la bolurile banale de mâncare! Câinii adoră să muncească pentru mâncare și să aibă parte de puțină distracție în timpul mesei. Iată câteva modalități prin care poți să-i faci să se distreze la masă.

Împrăștie bobițe în jur și lasă-l pe cățel să le adune

Răspândește bobițele peste tot pentru a-l face pe cățel să-și caute mâncarea. Împrăștie mâncarea pe podeaua bucătăriei, pe terasă, în cușcă, sau în grădină și privește cum câinele tău se distrează copios adunând. Este o modalitate excelentă de a-ți stimula mental câinele și de a-l face să-și consume energia.

Folosește un castron de hrănire lentă!

Dacă câinelui tău îi place mâncarea în bol, poți încerca un castron care ajută la hrănirea lentă. Acest recipient are o spirală, sau diverse modele în interior, iar bobițele se strecoară printre canalele farfuriei, făcând ca timpul mesei să dureze mai mult. De asemena, un astfel de recipient împiedică animalul să înghită mâncarea cu lăcomie, astfel încât are și beneficii pentru sănătate.

Când câinele mănâncă din bol nu este stimulat mental
Sursă foto: Amazon.com

Pune-i mâncarea în kong

Denissa Rogoz, fostă membră a asociației ERA Pets, a explicat pentru Pets&Cats cum și de ce folosește un kong pentru cățelușa sa.

Sursă Foto: pexels.com

„Kong-ul este o jucărie confecționată dintr-un cauciuc durabil, în formă de con gol pe dinăuntru, unde punem mâncărica. Se folosește umplând interiorul cu bunătăți, precum unt de arahide, pateu sau bobițe, pentru a stimula patrupedul să lucreze pentru hrană. Kong-ul este benefic pentru reducerea plictiselii, calmarea anxietății, prevenirea comportamentelor distructive și e un bun exercițiu de stimulare mentală,  deoarece îi provoacă pe căței să gândească și să se angajeze activ pentru a ajunge la mâncare”, a explicat Denissa.

Pune bobițele într-o cutie și fă-l pe cățel să le caute!

Poți încerca să-i pui bobițe cățelului într-o cutie, alături de alte bucăți de carton care să acopere mâncarea, recomandă Denissa Rogoz. Patrupedul își va petrece timpul culegând mâncarea strecurată între bucățile de carton. Căutarea bobițelor îi încurajează pe căței să-și folosească mirosul și creierul și îi obosește într-un mod sănătos. Animalele au instinctul de a căuta și a scormoni, iar acest exercițiu le stimulează această nevoie primară.

Sursă Foto: Instagram, Lina the Malinois

Trasee cu mâncare

Traseele cu hrană sunt deosebit de utile dacă vrei să-ți încurajezi câinele să intre într-un anumit spațiu de care îi e frică, notează specialiștii de la HappyHoundsforLife.com. Fă o dâră cu bobițe și lasă cățelul să o urmărească și să culeagă mâncarea.

Aceste modalități de hrănire îi vor reduce plictiseala animalului tău de companie!

Urmărește mai jos producțiile video ale PetsCats.ro:

Sursă Foto: pexels.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *