Reprezentanții Autorității pentru Supravegherea și Protecția Animalelor au spus povestea lui Wurm (Viermișor), un cățel care a primit o șansă la fericire, în ciuda problemelor sale de sănătate. Cățelul a fost abandonat în curtea Facultății de Medicină Veterinară, iar primele investigații efectuate acolo au condus spre un diagnostic necruțător, spun cei de la ASPA. Micuțul avea picioarele din spate paralizate.
„Ajuns la ASPA, medicii noștri au confirmat: imposibilitatea deplasării câinelui cu trenul posterior, cauzată de multiple fracturi. Cu sufletul greu, nu am renunțat, așa cum nu renunțăm niciodată. Ne-am concentrat eforturile spre un tratament de specialitate dar și spre o adopție responsabilă, în ciuda situației dificile a puiului”, au povestit pe pagina lor de Facebook reprezentanții ASPA care au precizat că salvarea animalului a venit din Germania.
Cățelul Wurm (Viermișor) a fost adoptat de o familie din Germania, după ce a primit un diagnostic necruțător
Cu ajutorul unei asociații cu care ASPA a colaborat, cățelul a fost adoptat de o familie din Germania, dispusă să-l iubească și să-l îngrijească cu atenție, în contextul în care micuțul nu-și poate folosi picioarele din spate.
Familia din Germania l-a botezat Wurm pe cățelul care acum are un dispozitiv cu roți, care îl ajută să se deplaseze. Câinii cu picioarele din spate paralizate au nevoie de un ajutor suplimentar, însă aceștia pot avea o viață fericită. Cu un cărucior cu rotile special, cățeii cu astfel de dizabilități reușesc să se adapteze și să fie la fel de voioși precum semenii lor cu patru picioare sănătoase.
De la stadiul de câine abandonat, care nu s-ar fi descurcat de unul singur pe străzi, Wurm a devenit un animal de companie iubit și vesel care aleargă ajutat de roțile din spate și care le arată iubire și recunoștință celor care l-au adoptat.
„Suflețelul nimănui, trist și suferind, aleargă acum luminând totul în jur, dar mai ales viața familiei, cu beculețele roților sale ajutătoare și cu sclipirile fericite din ochii săi recunoscători. Mai are două surioare, care-l tratează cu aceeași dragoste cu care îl înconjoară familia adoptatoare. Mulțumim familiei lui Wurm, celor cu care colaborăm și vouă, celor care ne urmăriți activitatea, adoptați sau susțineți – fie și printr-o distribuire – eforturile noastre de a asigura bunăstarea câinilor fără stăpân din București. Rămâneți iubitori și empatici! Împreună suntem o echipă în slujba acestor suflete care nu-și doresc deloc să trăiască pe străzi, neiubite și neîngrijite”, au mai spus reprezentanții ASPA.