De la Mastiff alpin la Tesem: 10 rase de câini uimitori care au dispărut. Ți-ar plăcea să existe și astăzi?

Redacția 29 decembrie 0 comentarii 2380 vizualizări
sursa foto: Freepik sursa foto: Freepik

Când ne gândim la câinii noștri preferați, precum Golden Retrieverul jucăuș, Beagle-ul curajos sau adorabilul American Pit Bull Terrier, probabil nu ne concentrăm prea mult pe originile și arborele lor genealogic. La fel ca oamenii, aceste rase îndrăgite au o istorie proprie, iar unele dintre ele au disparut în timp. Diverse cauze, de la conflicte și epidemii până la schimbări naturale, au dus la pierderea anumitor rase. Iată 10 rase de câini remarcabile care au dispărut și pe care am dori să le avem din nou, potrivit dogtime.

10 rase de câini dispărute

Copoi Hound

Rasa de copoi Talbot este una dintre cele mai vechi, fiind asociată cu arta medievală și cu tradițiile de vânătoare. Desigur, nu este clar dacă erau câini de vânătoare, dar se bucurau de multă apreciere în perioada medievală, în special în Anglia.

Copoiul, originar din Normandia, era un câine cu o blană albă elegantă și o coadă mândră. Deși rasa a dispărut la sfârșitul secolului al XVIII-lea, moștenirea ei trăiește în rasele moderne, precum Beagle și Bloodhound.

Câinele de apă Sf. Ioan

Această rasă canadiană a fost esențială pentru dezvoltarea altor câini de apă, inclusiv Newfoundland, Curly-Coated Retriever și Labradorul Retriever. Câinii Sf. Ioan au fost folosiți de pescari pentru a recupera obiecte din apă și au fost aduși în Anglia de către vânătorii britanici. Din păcate, această rasă a dispărut în timp, fuzionând cu altele pentru a crea rasele moderne de Retriever.

Câinele de luptă din Cordoba

Această rasă argentiniană a fost creată pentru luptele de câini, apreciată pentru puterea și agresivitatea sa în arenă. După interzicerea luptelor în 1954, câinele de luptă din Cordoba a suferit un declin major din cauza schimbărilor legale și economice. Astfel, rasa a dispărut treptat și nu mai există astăzi.

Molossus

Un câine cu rădăcini adânci în istoria antică, Molossus a fost un favorit în Grecia și Roma datorită abilităților sale de vânătoare și a comportamentului său ferm. Se presupune că aceste animale au fost aduse în Grecia de Alexandru cel Mare, iar descendenții lor au evoluat în rase celebre, precum Saint Bernard și Great Dane. Astăzi, Molossus nu mai există în forma sa originală.

Câinele de lână Salish

Acest câine mic, cu o blană deosebită, era extrem de apreciat de triburile nativilor americani din coasta Salish. Triburile foloseau blana câinilor Salish pentru a crea pături ceremoniale, dar cu trecerea timpului, rasa a dispărut din cauza schimbărilor economice și culturale, inclusiv introducerea altor tipuri de lână comercială. Astăzi, câinele lânos nu mai există.

Câinele Poi Hawaiian

Câinele Poi Hawaiian era un companion iubit în Hawaii, având o personalitate prietenoasă și un aspect adorabil. Se crede că această rasă mică a fost adusă de polinezieni cu mii de ani în urmă și a fost apreciată și ca sursă de hrană. Din păcate, rasa a dispărut în secolul al XIX-lea din cauza încrucișărilor cu alte rase. În anii 1970 s-au făcut eforturi pentru a reînvia câinele Poi Hawaiian, dar fără succes.

Mastiff alpin

Mastifful alpin, un patruped uriaș ce datează din 500 î.Hr., este considerat unul dintre cei mai vechi câini de talie mare din Europa de Nord. Este posibil ca acest animal să fi fost precursorul Mastifului Englez, dar cu timpul s-a amestecat cu alte rase și, în final, a dispărut. Rudele moderne ale acestui Mastiff includ Saint Bernard și altele din familia Molosser.

Tracker brazilian

Câinele Tracker brazilian a fost o rasă de vânătoare apreciată în Brazilia pentru abilitățile sale excepționale de urmărire. Din păcate, aceste exemplare canine au dispărut rapid din cauza bolilor și a utilizării excesive de insecticide.

Câinele polar argentinian

Crescut de armata argentiniană să fie folosit în Antarctica, câinele polar argentinian era o rasă cu păr lung, care a dispărut în 1994. După ce guvernul a interzis introducerea câinilor pe continentul antarctic, majoritatea câinilor care au supraviețuit în Patagonia au murit din cauza bolilor. Astfel, rasa a dispărut ca urmare a lipsei de imunitate naturală la diverse boli.

Tesem

Tesem a fost o rasă de câini din Egiptul Antic, venerată pentru abilitatea și loialitatea sa în vânătoare. Imaginea câinelui Tesem poate fi găsită în lucrările de artă egiptene antice, iar unul dintre cele mai vechi exemplare documentate este „câinele Khufu” descoperit în mormântul faraonului Khufu. Tesem a evoluat în rase moderne precum Saluki și Sloughi, dar nu mai există astăzi ca rasă pură.

Urmărește mai jos producțiile video ale PetsCats.ro:

sursa foto: Freepik

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *