Analizele la sânge anuale, importante pentru sănătatea animalului. Cum procedăm înainte de recoltare

Foto: Freepik Foto: Freepik

Animalele noastre de companie sunt, de asemenea, membri importanți ai familiei, iar menținerea sănătății lor reprezintă o prioritate pentru orice stăpân responsabil. Cu toate acestea, la fel ca în cazul oamenilor, multe afecțiuni care le pot pune viața în pericol nu au simptome evidente în stadiile incipiente. Aici intervin analizele de sânge recoltate anual, un instrument important pentru depistarea timpurie a eventualelor probleme de sănătate pe care le poate avea necuvântătorul din locuința noastră.

Cât de importante sunt analizele de sânge anuale pentru animale?

De la monitorizarea funcțiilor organelor interne până la identificarea infecțiilor sau a deficiențelor nutriționale, testele de sânge oferă o privire detaliată asupra stării de sănătate a unui animal. Aceste investigații nu doar că permit diagnosticarea, ci și pot preveni probleme de sănătate.

Dr. Mădălina Labeș, medic veterinar, subliniază că pot fi identificate multe afecțiuni grave prin analize periodice.

„Screening-ul anual este important pentru sănătatea și bunăstarea animalului tău de companie. Prin respectarea analizelor anuale de sânge, putem diagnostica insuficiența renală timpurie (grad 1) sau insuficienta hepatică, procese neoplazice în stadiu incipient. De asemenea, putem identifica și boli parazitare sau boli cardiace”, a explicat într-o declarație pentru PetsCats.ro dr. Mădălina Labeș.

Cum ne pregătim animalul pentru testele de sânge

Totuși, pentru a ne asigura că rezultatele analizelor de sânge sunt cât mai precise, este esențial să ne ajutăm prietenul necuvântător. În acest sens, trebuie să pregătim corespunzător animalul de companie înainte de procedura în sine. Medicul veterinar dr. Mădălina Labeș subliniază cum poate proceda orice stăpân responsabil în seara de dinaintea recoltării și la ce trebuie să fie atent acesta.

„Țineti minte un lucru, însă: atunci când mergeti cu animalul la analizele de sânge, este important ca acestea să fie recoltate preprandial, adică post de cel putin 12 ore. Animalul poate avea, însă, apa la discreție”, mai completează dr. Mădălina Labeș.

Urmărește mai jos producțiile video ale PetsCats.ro:

Foto: Freepik

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *