Apariție inedită pe străzile din Cluj Napoca. O familie și-a scos alpaca la plimbare cu ham și lesă

capturi foto Youtube capturi foto Youtube

În Cluj-Napoca, o familie a ieșit la plimbare cu două alpacale, iar momentul a fost filmat și distribuit rapid pe rețelele sociale, devenind viral. Dacă majoritatea românilor obișnuiesc să plimbe câini sau pisici, la Cluj, un cuplu a ales să iasă la o plimbare neobișnuită cu aceste animale exotice, scrie StirideCluj.

Alpaca, scoasă la plimbare pe străzile din Cluj Napoca

În videoclipurile postate pe TikTok și Youtube, cele două alpacale se plimbă liniștite pe stradă alături de stăpânii lor, fără a părea deranjate de trafic sau de agitația din jur. Un utilizator de internet a comentat cu umor: „Nimeni, nimic! O altă zi normală în Cluj”. Imaginile au stârnit mult amuzament, mai ales datorită pregătirii speciale a animalelor pentru plimbare: fiecare alpaca era echipată cu ham și lesă, asigurându-se astfel că animalele nu vor deveni nervoase sau nu vor fugi.

Alpaca, o specie originară din regiunile montane ale Americii de Sud, a ajuns din ce în ce mai populară în România, în mare parte datorită polițistului influencer Marian Godină, care și-a numit animalul exotic Pablo.

Curiozități despre alpaca

Aceste animale sunt apreciate pentru natura lor calmă, ceea ce le face potrivite pentru a fi crescute chiar și la curte. Deși nu sunt foarte comune în gospodăriile românilor, tot mai mulți aleg să adopte alpaca datorită temperamentului lor docil.

Un adult de alpaca poate trăi până la 20 de ani, având o greutate cuprinsă între 40 și 80 de kilograme. În general, alimentația lor constă în iarbă sau fân, având nevoie de aproximativ două kilograme de hrană zilnică pentru a se menține sănătoase. Popularitatea acestei specii este în creștere și, poate, în curând, astfel de plimbări vor deveni o imagine tot mai frecventă pe străzile din România.

Alpaca, originară din munții Anzi din America de Sud, este un animal rezistent, apreciat pentru natura sa curioasă și docilă. Spre deosebire de alte specii de lame, alpaca scuipă destul de rar.

De cât spațiu are nevoie acest animal exotic

Aceste animale nu necesită mult spațiu, aproximativ 500-650 de metri pătrați per exemplar fiind suficient. Sunt sociale și se simte cel mai bine în grupuri mici de aproximativ șase indivizi. De asemenea, ele pot pășuna alături de alte animale, cum ar fi oile, fără probleme.

Provenind din zonele montane ale Americii de Sud, alpaca este bine adaptată să trăiască în aer liber pe tot parcursul anului, dar trebuie să beneficieze de adăpost împotriva intemperiilor, cum ar fi ploaie, vânt sau soare puternic.

În ceea ce privește gardurile, un perete de un metru și jumătate este suficient pentru siguranța alpacalei, deoarece sunt animale pașnice și nu au tendința să evadeze.

Ce mănâncă o alpaca

Alpaca nu necesită o dietă complicată. Deși sunt obişnuite să mănânce iarbă, este important ca acestea să aibă la dispoziție apă proaspătă și fân în perioada iernii, atunci când iarba verde este mai puțină. Suplimentarea cu pelete le ajută, oferindu-le toate vitaminele și mineralele necesare.

Alpaca nu este o investiție ieftină, însă costurile de întreținere sunt destul de reduse, limitându-se la deparazitare, tundere, tăierea unghiilor și pilirea dinților. Aceste animale pot trăi până la 20 de ani sau chiar mai mult, cu condiția să fie îngrijite corespunzător. Când sunt mulțumite emit un sunet ușor similar cu „behăitul”, iar în cazul unei posibile amenințări scot un semnal de alarmă similar cu nechezatul unui cal.

De obicei, alpaca este crescută pentru lână, însă, spre surprinderea multora, nu sunt înrudite cu oile, ci cu cămilele. De asemenea, aceste animale pot fi utilizate și pentru drumeții, oferind o activitate relaxantă pentru iubitorii de natură.

Urmărește mai jos producțiile video ale PetsCats.ro:

capturi foto Youtube

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *