Bradul de Crăciun este prea atractiv pentru animalul tău de companie? Ce să faci ca să-l ocolească. Sfaturile dresorului Mihai Nae

sursa foto: Pixabay sursa foto: Pixabay

Este sezonul sărbătorilor, al decorațiunilor și al preparatelor delicioase. Și aproape că nu e om care să nu-și dorească în perioada aceasta ca locuința să-i fie împodobită festiv. Inclusiv deținătorii de animale de companie, cu toate că misiunea lor este una destul de dificilă pentru că cele mai multe dintre patrupede se dau și ele în vânt după zorzoanele de sărbătoare într-un mod puțin…diferit.

Animalele de companie sunt atrase de bradul de Crăciun

Rețelele sociale sunt pline de filmulețe amuzante în care pisica dărâmă globurile și fuge cu ghirlanda prin toată casa. Sau în care cățelul îl mănâncă pe Moș Crăciun ori “leșină” bradul cu totul. Dincolo de amuzamentul de moment, o asemenea întâmplare poate strica farmecul sărbătorilor, așa că am încercat să aflăm ce este de făcut, pentru a evita un potențial dezastru, de la dresorul Mihai Nae.

Brad natural sau artificial

Alegerea tipului de brad este esențială. Și trebuie avute în vedere mai multe aspecte. Un brad natural are acele ace care, dacă sunt înghițite, pot provoca probleme. Ele sunt greu de digerat și duc la intoxicații sau la blocaje gastro-intestinale. Dacă brazii sunt stropiți cu uleiuri pentru a străluci, cu atât mai mult șansa ca animalul să se intoxice este și mai mare. Așadar, un brad artificial nu doar că e mai prietenos cu mediul, dar e și mai sigur pentru patrupede.

Montarea decorațiunilor

În general, este bine să evităm să împodobim pomul cu decorațiuni comestibile. Dulciurile, mai ales ciocolata, sunt nocive pentru câini. De asemenea, este recomandat ca ornamentele din sticlă sau dulciurile să fie plasate în partea de sus a bradului.

“Există acest conflict între animalele noastre din casă și bradul de Crăciun. Comanda ‘Nu-i voie’ trebuie foarte bine fixată. Iată încă un moment pentru care este important să avem câinele educat. Îl vom putea controla mai ușor și îl putem face mai ușor să înțeleagă ce are voie și ce nu”,  a declarat dresorul Mihai Nae pentru Pets&Cats.

sursa foto: Freepik
sursa foto: Freepik

Adaptarea cu pomul din casă

Animalele sunt obișnuite cu locul în care trăiesc. Ele cunosc toate obiectele din casă, le știu mirosul și tocmai de aceea, apariția unei noutăți le stârnește mereu curiozitatea.

Și în cazul bradului e la fel. Totuși, pentru ca patrupedele să se adapteze treptat, pomul trebuie introdus și el treptat pe teritoriul lor. Asamblarea lui ar putea fi făcută cu o săptămână înainte, ca un lego. Mai întâi suportul, apoi bradul neîmpodobit. Și, de câte ori sesizăm că animalul se apropie de brad, îi dăm comanda “Nu-i voie” foarte ferm. Va înțelege că este un spațiu la care nu trebuie să aibă acces. Instalația de brad poate fi agățată la început pe un umeraș de haine și pornită în prima fază cam 2-3 ore pe zi, în prezența stăpânului.

Ancorarea bradului

Pentru a nu repeta videoclipurile de pe rețelele sociale în care brazii “leșină” în lipsa stăpânilor, este utilă și o ancorare fermă a pomului. Aceasta se poate face cu un fir transparent, precum cele utilizate de pescari la undițe.

Urmărește mai jos producțiile video ale PetsCats.ro:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *