O fetiță iepuraș, pe nume Honey, în vârstă de 6 ani, își caută o familie iubitoare. Postarea de pe Facebook despre ea a generat discuții intense între iubitorii de animale.
De la ce a pornit totul?
În mesajul publicat pe Facebook se precizează că familiile cu copii sau cele fără experiență în creșterea iepurilor nu sunt luate în considerare pentru adopție.
„Cu doar 137 de share-uri, Honey nu își va găsi niciodată o casă…
Honey are nevoie de cât mai multe distribuiri pentru a-și găsi o nouă familie.
Este o iepurașă de 6 ani care, din păcate, nu mai poate fi ținută de stăpânii săi, deoarece aceștia au plecat din țară. Mai întâi a plecat stăpânul inițial, iar acum fratele său.
Noii stăpâni trebuie să aibă experiență anterioară în creșterea iepurilor, deoarece, pe cât sunt de frumoși și iubitori, pe atât sunt de sensibili și dificil de întreținut.
Honey este obișnuită să zburde liber prin casă, deci nu poate fi ținută în cușcă. În plus, este educată să folosească litiera.
Familiile cu copii sau persoanele fără experiență anterioară cu iepuri nu vor fi luate în calcul pentru adopție.
Locație: Constanța.
Transportul poate fi asigurat și către alte orașe din apropierea Constanței, precum București.
Pentru adopții, sunați la 0723 290 041 (Ana).”
Acesta este mesajul publicat de Alexandru Florin, un iubitor de animale cunoscut pentru numeroasele sale cazuri de „rescue”. Postarea a împărțit comunitatea iubitorilor de animale în două tabere.
O utilizatoare de Facebook a răspuns: „Asta cu: familiile cu copii nu vor fi luate în considerare e cea mai mare tâmpenie pe care am auzit-o în ultima vreme! Înțeleg că ați concluzionat că generația actuală de copii este lipsită de grijă, empatie, iubire față de animăluțe etc?! Trist…”
De ce este complicat să ai un iepuraș?
Iată cinci lucruri esențiale pe care trebuie să le știe orice persoană care vrea să adopte iepuri, potrivit dr. Patricia Paraschiv:
- sunt foarte sperioși și sensibili la agitație;
- dacă sunt manipulați incorect, riscă traumatisme grave sau paralizia trenului posterior (picioarele din spate);
- necesită o atenție sporită pentru menținerea stării de sănătate;
- dintii lor cresc repede și trebuie monitorizați. Lipsa hranei timp de câteva ore poate fi fatală, iar după o operație, iepurii trebuie hrăniți imediat;
- au nevoie de o alimentație adecvată și apă curată în permanență.