Temperaturile de afară sunt încă blânde, însă gerul urmează cât de curând să-și facă simțită prezența. Dacă oamenii se pot proteja de îngheț cu fel de fel de haine si încălțăminte călduroasă, animalele nu sunt la fel de norocoase. Dar care este totuși temperatura la care nu ar trebui să scoatem animalele din casă? Iată ce spun specialiștii, potrivit Country Living.
La modul general, atunci când afară sunt sub minus 9 grade Celsius, niciun câine nu ar trebui scos la plimbare. Ca regulă, dacă frigul este greu suportabil pentru stăpân, cel mai probabil e prea frig și pentru câine. Desigur, trebuie făcută o diferențiere între câinii de talie mică și cei de talie mare, precum și în funcție de blana lor.
Câinii de talie mică și cu păr scurt, cei mai puțin rezistenți la ger
În jurul valorii de minus 4 grade, putem vorbi de o valoare prea scăzută pentru câinii cu păr scurt, în vreme ce patrupedele cu blana mai lungă pot rezista și la temperaturi de până la minus 9 grade Celsius. spune specialistul în comportamentul animalelor, Rachel Rodgers.
De pildă, rasele precum Husky Siberian, Samoed sau Terra Nova sunt mai rezistente la frig decât cele cu păr scurt. În același timp, rasele de talie mică și medie ar trebui ținute în casă atunci când afară sunt mai puțin de minus 4 grade, iar câinii de talie mare pot merge la plimbare până în jurul valorii de minus 6 grade.
Hainele speciale pentru câini, esențiale când valorile scad sub 0 grade
Atunci când temperaturile scad sub pragul de îngheț, câinii de talie mică ar trebui să poarte o hăinuță care să le țină de cald. Ideal, dacă patrupedul suportă, este să le protejați și lăbuțele. În plus, plimbările lor ar trebui limitate la cel mult 15-20 de minute, pentru a nu li se face frig. Câinii din rasa Doberman, Chihuahua și Dogul German necesită ceva mai multă protecție de frig decât celelalte rase.