Care este temperatura ideală pe care trebuie să o am în casă pentru pisica mea? Dar pentru câinele meu?

o pisica sta pe calorifer alaturi de stapana sa Sursa foto: Freepik

Menținerea unor temperaturi interioare adecvate este esențială pentru confortul și sănătatea câinilor și pisicilor.

Pisicile preferă, în general, mediile mai calde datorită temperaturii lor corporale normale mai ridicate, care variază între 38°C și 39,2°C. O temperatură ambientală între 25°C și 30°C este de obicei confortabilă pentru majoritatea pisicilor, potrivit doctorului veterinar Luqman Javed, citat de Catster. Dacă sunt sănătoase, felinele pot tolera temperaturi de 15,6-20°C, dar în acest caz pot căuta locuri mai calde în casă. Temperaturile de peste 38°C pot fi prea ridicate chiar și pentru pisici și pot duce la supraîncălzire. Pisicile tolerează mai bine temperaturile ușor mai reci decât cele ușor mai calde, potrivit sursei citate.

Deși aceste temperaturi se aplică majorității pisicilor, există excepții de la aceste orientări:

  • Pisicile care sunt subponderale sau bolnave probabil nu pot tolera temperaturi mai scăzute sau mai ridicate la fel de bine ca pisicile sănătoase.
  • Pisoii tineri sau pisicile în vârstă pot avea dificultăți în a se încălzi atunci când temperaturile scad.
  • Pisicile cu osteoartrită, de obicei, nu apreciază temperaturile mai scăzute.
  • Pisicuțele neînțărcate (sub vârsta de două luni) nu pot tolera temperaturile scăzute. De asemenea, acestea nu pot tolera temperaturi prea ridicate, având cerințe stricte de temperatură în funcție de vârsta lor.
  • Pisicile cu blană simplă sau fără blană au o toleranță scăzută la frig în comparație cu rasele care au mai multe straturi de blană.
  • Pisicile cu o suprafață mare de blană rasă pot fi incapabile să se încălzească, deoarece blana joacă un rol major în termoreglare.
  • Pisicile au o toleranță scăzută la temperatură atunci când sunt ude, de exemplu, imediat după o baie.

Este o concepție greșită că pisicile cu păr rar sau fără păr, cum ar fi Sphynx, ar trebui să petreacă mai mult timp la soare pentru a-și menține căldura. Aceste pisici pot suferi cu ușurință arsuri solare atunci când sunt expuse la soare pentru perioade lungi.

un caine sta intr-o camera cu un semineu
Sursa foto: Freepik

Câinii se simt confortabil într-un interval ușor mai rece. În timpul lunilor mai calde, o temperatură interioară între 24°C și 26°C este potrivită, transmite Lifehacker. La modul general, în lunile mai reci, se recomandă menținerea temperaturii interioare între 20°C și 22°C. Este important să luați în considerare factori precum rasa, dimensiunea, tipul de blană, vârsta și starea de sănătate, deoarece aceștia pot influența toleranța la temperatură a unui câine.

Ce legătură au mărimea, greutatea și tipul de blană cu temperatura de care au nevoie câinii?

Tipul de blană: În general, câinii cu blana mai lungă și mai groasă au o toleranță mai mare la frig decât cei cu părul scurt, care pierd mai repede căldura corporală și sunt mai sensibili la temperaturi scăzute.

Mărimea și greutatea: Câinii de talie mică pierd căldura corporală mai repede decât cei de talie mare și pot avea nevoie de căldură suplimentară în interior. Pe de altă parte, câinilor mari și supraponderali le este mai greu să-și regleze temperatura corporală și pot beneficia de o răcire suplimentară în timpul verii.

Vârsta: Așa cum ne încălzim casele pentru nou-născuții și vârstnicii din viața noastră, la fel ar trebui să procedăm și pentru căței sau animalele de companie în vârstă. Luați în considerare ridicarea termostatului cu un grad sau două pentru un cățeluș nou-născut sau unul în vârstă, al cărui sistem intern de reglare a temperaturii nu mai funcționează optim sau care poate avea boli, infecții sau dureri articulare cronice.

Luați întotdeauna în considerare rasa, mărimea și starea generală de sănătate a câinelui atunci când stabiliți temperatura interioară. Nu lăsați niciodată temperaturile interioare să scadă sub 15,6°C sau să depășească 26,7°C. Urmăriți semnele că animalului îi este prea frig sau prea cald, cum ar fi gâfâitul excesiv, creșterea ritmului cardiac sau dezorientarea.

Urmărește mai jos producțiile video ale PetsCats.ro:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *