Cele patru greșeli pe care stăpânii de animale le repetă mereu, dezvăluite de un veterinar cu 40 de ani de experiență

sursa foto: Pixabay sursa foto: Pixabay

Un medic veterinar renumit dezvăluie cele mai comune patru greșeli făcute de proprietarii de animale de companie, care se repetă frecvent. De la plimbări fără lesă la întâlniri nesupravegheate cu alți câini, mai mult ca sigur ai greșit și tu fără să-ți dai seama.

Veterinarul explică cele mai întâlnite greșeli ale stăpânilor de animale

Deținerea unui animal de companie vine cu o mare responsabilitate și schimbă semnificativ viața unei persoane. Chiar dacă ne iubim enorm câinele, uneori putem să trecem cu vederea anumite aspecte sau să uităm de ele din greșeală. Deși nu sunt intenționate, pot duce la suferință și vizite neplăcute la veterinar.

Dr. Kevin Fitzgerald, cu o experiență de peste 40 de ani ca veterinar și cunoscut pentru aparițiile sale la Animal Planet, a asistat de-a lungul timpului la numeroase urgențe. Acesta a vorbit despre cele mai frecvente greșeli făcute de proprietarii de animale care duc la vizite neprevăzute la medic.

Plimbarea câinilor fără lesă în parc

Potrivit Petsradar, este un lucru destul de întâlnit să vezi câini care umblă fără lesă, mai ales dacă stăpânul crede că animalul are un control bun asupra lui. Totuși, dr. Fitzgerald subliniază că este mai sigur pentru câini să fie ținuți în lesă. Nu doar că reduci riscul ca animalul să fie lovit de un vehicul, dar îl protejezi și de pericole precum substanțe toxice, șerpi, insecte, animale sălbatice și conflicte cu alți câini. De asemenea, patrupedul tău ar putea ajunge în lacuri, râuri sau s-ar putea pierde.

Medicul veterinar Rebecca MacMillan adaugă că lăsarea câinelui liber într-un parc este acceptabilă doar dacă poți conta pe faptul că va reveni când îl chemi, dar chiar și așa există riscuri. Parcurile sunt locuri aglomerate cu bicicliști, copii și alți câini, iar animalul tău de companie poate deveni agitat sau distras.

Lăsarea cățeilor nesupravegheați când le cresc dinții

Cățelușii care rod tot ce găsesc în cale sunt adorabili, dar aceasta poate fi o problemă serioasă. Dr. Fitzgerald avertizează că un câine poate înghiți obiecte periculoase ce necesită intervenție chirurgicală rapidă.

Dr. MacMillan adaugă că, în această perioadă, cățeii au tendința de a mesteca obiecte periculoase, precum cabluri electrice, care pot duce la electrocutare, sau plante toxice care pot provoca probleme stomacale. De asemenea, obiectele mici, cum ar fi șosetele, pot fi înghițite accidental, provocând blocaje în sistemul digestiv. Este mult mai sigur să-ți supraveghezi cățelul sau, dacă nu poți, să-l limitezi într-un spațiu sigur în locuință.

Câinii se joacă împreună fără să fie monitorizați

Fitzgerald subliniază că nu este recomandat să lași câinii împreună fără să-i supraveghezi, deoarece acest lucru poate duce la agresiuni ce necesită tratament veterinar.

Potrivit lui MacMillan, acest comportament devine riscant mai ales dacă unul dintre câini este posesiv în legătură cu mâncarea sau jucăriile. De asemenea, câinii seniori pot fi deanjați de comportamentul unui cățeluș energic.

Luptele între câini pot duce la răni grave sau chiar la moarte, în funcție de diferențele de mărime și putere. Este mai sigur să-i ții în camere separate atunci când nu ești acasă.

Mișcare în condiții meteo extreme

Deși este important să ai un câine activ, plimbările în condiții de temperaturi extreme pot dăuna grav sănătății sale. Dr. Fitzgerald recomandă să fii atent la condițiile meteo înainte de a scoate câinele afară, fie că este prea cald sau prea frig.

Dr. MacMillan avertizează că exercițiile pe vreme extremă sunt riscante. Există riscul ca patrupedul să sufere de insolatie în zilele caniculare sau de hipotermie când este expus la temperaturi foarte scăzute.

Este important să ții cont de rasa și starea fizică a câinelui înainte de a-l plimba pe vreme extremă. Câinii mari cu blană groasă sau cei cu botul plat, cum ar fi bulldogii, sunt mai vulnerabili la căldură, iar câinii mici, bătrâni sau slăbiți sunt expuși riscurilor la temperaturi scăzute.

Urmărește mai jos producțiile video ale PetsCats.ro:

sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *