Cu ce să îți hrănești câinele când rămâi fără mâncare pentru animale. 10 alimente permise

Camelia Petrescu 10 aprilie 0 comentarii 8685 vizualizări
sursa foto: Pexels sursa foto: Pexels

Oricărui proprietar de animale i s-a întâmplat măcar o dată să rămână fără mâncare pentru câini. Este prea târziu să mai mergi la magazin, așa că ce faci? Nu te panica! Probabil că ai deja o mulțime de alimente în casă care pot servi drept înlocuitor temporar pentru crochete și bobițe. Desigur, aceste alimente nu trebuie să facă parte permanent din meniul patrupedelor, dar te vor ajuta să-ți hrănești câinele când îi este foarte foame.

Ce poți să-i dai câinelui de mâncare când rămâi fără bobițe

Cea mai bună abordare este să combini o proteină slabă cu un carbohidrat complex. Acest amestec va oferi câinelui tău nutrienți și energie de lungă durată, menținându-l sătul până la următoarea masă.

Evită, în schimb, alimentele bogate în sodiu și grăsimi, care pot părea atractive pentru câinele tău, dar care sunt extrem de nesănătoase. Consumul excesiv de astfel de produce poate duce la probleme grave de sănătate, precum pancreatită sau intoxicație cu sodiu, ambele putând fi fatale, potrivit Hepper.

Trebuie să te asiguri că orice aliment oferit câinelui tău nu este toxic pentru el. Alimente precum strugurii, ciocolata și nucile de macadamia sunt extrem de periculoase pentru patrupede.

În plus, nu este sfârșitul lumii dacă blănosul tău ratează o masă. Atât timp cât nu există probleme medicale grave, câinele tău poate sări peste o masă fără să aibă de suferit. Este mult mai bine să-l lași 12 ore fără mâncare decât să-l hrănești cu ceva nesănătos.

10 alimente pentru câini

Iată o listă cu 10 alimente pe care le poți oferi câinelui tău. Încearcă, pe cât posibil, să-i oferi o combinație de proteine slabe și carbohidrați complecși.

1. Pui fiert

Puiul este o sursă excelentă de proteine slabe și este adorat de majoritatea câinilor. Este foarte sățios, dar ai grijă să nu fie condimentat. Trebuie să fie complet gătit, pentru a evita riscul de Salmonella.

2. Iaurt simplu

Iaurtul simplu este o alegere bună pentru câini, fiind plin de probiotice digestive. Este o opțiune excelentă dacă patrupedul tău are dureri de stomac. Optează doar pentru iaurtul simplu, fără zahăr și alte ingrediente adăugate.

3. Ouă

Ouăle sunt o sursă excelentă de proteine, iar câinii le adoră. Fie că sunt fierte sau prăjite, ouăle sunt o gustare rapidă și ieftină. Totuși, dacă animalul tău de companie are probleme digestive, evită ouăle crude.

4. Cartofi dulci

Cartofii dulci conțin fibre și vitamine, care ajută la menținerea senzației de sațietate. Sunt o alegere excelentă, dar trebuie să îi gătești bine, deoarece cartofii dulci cruzi pot provoca blocaje intestinale.

5. Broccoli

Broccoli este foarte nutritiv și poate fi oferit câinelui tău atât gătit, cât și crud. Totuși, nu trebuie să exagerezi, deoarece prea mult broccoli provoacă iritații gastrice sau balonare.

6. Mezeluri cu conținut scăzut de sodiu

Mezelurile de curcan sau pui, cu conținut scăzut de sodiu, pot fi o gustare gustoasă pentru câini, dar sunt destul de costisitoare și nu aduc un aport semnificativ de nutrienți.

7. Fulgi de ovăz

Fulgii de ovăz sunt ușor de digerat și au un conținut mare de fibre, fiind o opțiune bună pentru câinele tău. Ai grijă să nu adaugi zahăr sau alți aditivi.

8. Somon

Somonul este un pește bogat în proteine și acizi grași omega, esențiali pentru sănătatea câinelui tău. Asigură-te că este complet gătit.

9. Orez

Orezul este ușor de digerat și recomandat câinilor cu stomac sensibil. Este o opțiune bună în combinație cu carne sau legume, dar trebuie să fii atent la cantitate, deoarece are un indice glicemic ridicat.

10. Carne de vită

Carnea de vită este o sursă excelentă de proteine și grăsimi. Trebuie gătită pentru a evita riscurile de contaminare și îndepărtată grăsimea înainte de a-i da câinelui tău să mănânce.

Chiar dacă există soluții rapide cu alimentele din casă, nu uita să revii la hrana obisnuită a câinelui tău cât mai curând posibil. Astfel, vei evita posibilele probleme digestive și vei păstra rutina alimentară a patrupedului.

Urmărește mai jos producțiile video ale PetsCats.ro:

sursa foto: Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *